Economia

L'Ajuntament de Flix farà vaga de fam contra l'ERO d'Ercros

Els membres del consistori es tancaran a la casa de la vila a partir de dimarts a la nit i fins que acabin les negociacions treballadors i empresa

El personal de la planta continuarà amb la vaga indefinida iniciada el diumenge

L'alcalde i els regidors de l'Ajuntament de Flix iniciaran demà a la nit una vaga de fam per denunciar el que consideren una falta de flexibilitat d'Ercros en la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta la factoria que l'empresa té en aquesta localitat.

El consistori ha anunciat en un comunicat que els membres del govern municipal es tancaran a la casa de la vila en vaga de fam fins que finalitzin les negociacions entre l'empresa Ercros i els representants dels treballadors el divendres.

L'alcalde de Flix, Marc Mur, ha assegurat que el detonant d'aquesta decisió rau en “la intransigència de l'empresa” i “la seva negativa a acceptar parlar de sacrificis salarials a canvi de conservació de llocs de treball”. Mur ha afegit que questa setmana és clau i definitiva per assolir un nou acord amb la directiva d'Ercros i que, per tant, cal intensificar les accions reivindicatives després de conèixer l'últim posicionament de l'empresa.

L'Ajuntament també ha organitzat una campanya de donació de sang dimarts a la tarda a Ca Don Ventura amb el lema Abans que ens la tregui Ercros, la donem. La iniciativa solidària vol mostrar una vegada més el rebuig a l'ERO de l'empresa química. Una cinquantena de veïns ja s'han interessat per participar-hi.

Els treballadors d'Ercros a Flix van iniciar el diumenge a la nit una vaga indefinida en protesta pel nombre d'acomiadaments que planteja l'empresa. El comitè d'empresa considera “insuficient” l'última oferta de l'empresa de reduir fins a 65 els acomiadaments a la planta de la Ribera d'Ebre amb una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mesos.

Xavier Pujol, un dels membres del comitè, ha dit en declaracions a l'ACN que des de l'última trobada no hi ha hagut “cap pas més” per part de l'empresa i que, per tant, es veuen “obligats” a continuar amb l'acció protesta fins el proper divendres, dia que acabaran les negociacions a Madrid. Fins llavors, sindicats i treballadors han pactat serveis mínims.

Prop d'una cinquantena de treballadors i familiars d'empleats estan concentrats de forma continuada a la porta de personal d'Ercros. Així mateix, la via d'accés de mercaderies està tancada de manera que cap camió pot entrar o sortir de la planta electroquímica. L'objectiu és “no moure's de la porta”, mentre l'empresa no es mostri disposada a flexibilitzar la proposta del passat divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.