Economia

Vaga de fam a Flix al final de la negociació de l'ERO d'Ercros

L'alcalde i els regidors es tanquen a l'ajuntament per fer pressió mentre el comitè es reuneix amb l'empresa

L'alcalde i els regidors de Flix fan vaga de fam des de dimarts al vespre per rebutjar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'Ercros i reclamar al grup químic que accepte la proposta del comitè d'empresa de rebaixa salarial de la plantilla per minimitzar el nombre d'acomiadaments. L'última proposta de l'empresa preveu 65 acomiadaments de la factoria del nord de la Ribera d'Ebre –en el plantejament inicial eren 156–, una xifra que els sindicats pretenen reduir en la recta final de la negociació, que acaba demà.

“Mentre el comitè negocie estarem tancats a l'ajuntament i en vaga de fam”, explicava ahir l'alcalde, Marc Mur. Tant ell com els regidors aprofiten la seua permanència durant 24 hores al consistori per fer reunions i avançar feina. “Tenim el suport de tota la gent del poble”, assenyalava Mur i n'és una prova que 150 persones van participar en la campanya de donació de sang i més d'una vintena no ho van poder fer perquè el Banc de Sang i Teixits va esgotar les bosses. També una desena de veïns de Flix han acampat al davant de l'ajuntament. “No vull morir en un poble en ruïna”, deia Teresa Prunera. Mentrestant, els treballadors mantenen la vaga indefinida i la concentració a la porta de la fàbrica.

Per la seua banda, l'alcalde lamenta les últimes declaracions del president d'Ercros, Antoni Zabalza. “Parlar d'intrusisme queda totalment fora de lloc, no és capaç d'entendre que defensem el poble”, va dir Mur.

LA FRASE

Ercros vol reduir la factoria de Flix al mínim, no ho acceptem i fem vaga de fam
Marc Mur
ALCALDE DE FLIX


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.