Economia

agricultura

Normativa per als conreadors dels fesols de Santa Pau

El Departament d'Agricultura reuneix avui a l'institut La Garrotxa d'Olot els conreadors dels fesols de Santa Pau per informar-los de la normativa que regirà la denominació d'origen protegida d'aquests llegums. A hores d'ara, l'associació que aplega els conreadors d'aquest fesol està esperant que les autoritats de la Unió Europea donin el vistiplau a aquesta denominació, que protegeix les llavors de fesol (Phaseolus Vulgaris L.) de les varietats tradicionals tavella brisa, setsetmanera i gra petit, seques, o cuites i en conserva, conreades en les terres volcàniques de Santa Pau. Paral·lelament, l'associació, al costat de l'Ajuntament d'aquest poble de la Garrotxa, està treballant per adequar un local amb l'objectiu de dur-hi a terme l'envasat dels fesols. Sigui com sigui, aquests fesols tan tradicionals i apreciats en la gastronomia estan a punt d'obtenir una certificació territorial de qualitat que és el reconeixement a la feina dels cultivadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.