Economia

Flix rebutja l'última proposta d'Ercros

L'assemblea de treballadors de la fàbrica d'Ercros a Flix va rebutjar ahir amb 100 vots en contra –i 59 de favorables– l'última proposta del grup químic Ercros, que després de setmanes de negociació havia reduït a 60 els acomiadaments, respecte dels 156 inicials. Ercros no ha acceptat la proposta de rebaixa salarial de la plantilla per mantenir més llocs de treball. Tampoc millorava les indemnitzacions, que eren de 20 dies de salari per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Avui els membres del comitè d'empresa traslladaran a la mesa negociadora a Madrid el resultat de la votació. I es podria donar el cas que, si els altres centres afectats per l'ERO hi donen suport, el pacte prosperés de tota manera. En cas contrari, l'empresa pot aplicar l'expedient tal com el va presentar; és a dir, amb el tancament de la planta de clor a Flix i deixant la factoria a la mínima expressió. “Els treballadors consideren que l'acord és inacceptable, però legalment ja no es pot negociar més temps. L'empresa decidirà”, va explicar el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. De moment, la plantilla manté la vaga indefinida.

L'Ajuntament de Flix va destacar l'acte de “valentia” i “dignitat” dels treballadors, i va suspendre la vaga de fam. L'alcalde, Marc Mur, insisteix que Ercros retire l'ERO i reprengui el diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.