Economia

tantxtant

L'FMI i la dèbil zona euro

L a zona euro roman vulnerable als xocs a causa dels bancs dèbils i de les proteccions reguladores incompletes, ha dit la setmana passada l'FMI en un informe que és un advertiment als líders europeus perquè no aturin els seus esforços de construir un sistema financer més resistent. En la seva primera valoració oficial del sistema financer de la UE, l'FMI insta els líders polítics a mostrar resolució per corregir les debilitats que resten a l'estructura de la zona euro.

Les feines inacabades inclouen la creació d'un mecanisme per tancar a poc a poc firmes financeres en fallida i un sistema per garantir els dipòsits de clients per prevenir caigudes de bancs. El fons valora la decisió dels líders de la zona euro, l'any passat, de concentrar la supervisió bancària a les mans del BCE més que deixar-la a les dels reguladors locals, sovint resistents a imposar mesures dures als seus bancs. En un informe de 60 pàgines, el fons explica que cal un munt de feina encara. Més acció contundent garanteix cimentar els guanys de confiança en el mercat i posar fi a la crisi, diu l'FMI. El fons va ser conegut d'entrada per tractar les crisis financeres i de deute dels països pobres, però últimament ha enfocat els seus recursos en la crisi de la zona euro.

Com il·lustra l'informe de la passada setmana, l'FMI i la seva directora, Christine Lagarde, estan disposats a donar classes als líders europeus sobre com han de combatre la crisi. Moltes de les debilitats destacades per l'FMI a l'informe eren familiars. Entre aquestes, una dependència dels bancs del diner dels mercats monetaris majoristes, que per experiència s'assequen ràpidament en una crisi. L'FMI també expressa preocupació perquè alguns bancs poden no haver desvelat possibles pèrdues de préstecs dolents o inversions arriscades. L'organització insta els bancs a continuar incrementant el capital per, així, estar més capacitats per absorbir pèrdues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA