Economia

empreses

L'ampliació d'Hipra crearà 250 llocs de treball a Amer

Se sumaran als 500 treballadors que ja hi ha a la companyia farmacèutica veterinària de la comarca de la Selva

Ha obert una filial al parc científic de la Universitat d'Iowa, als Estats Units

L'ampliació de la companyia farmacèutica veterinària Hipra, d'Amer, suposarà la creació de 250 llocs de treball nous, que s'afegiran als 500 que ja hi ha, segons van confirmar ahir l'empresa i fonts municipals. El pla d'inversió d'Hipra, que va ser anunciat ja fa uns mesos, inclou una inversió de 50 milions d'euros durant cinc anys per fer el doble de grans les instal·lacions d'Amer. Paral·lelament, la farmacèutica ha obert també una filial a Iowa, als Estats Units, en el marc del seu pla per convertir-se en un referent mundial del sector, objectiu que va ser anunciat l'any 2011 durant la visita a l'empresa del president de la Generalitat, Artur Mas, quan Hipra va celebrar el 40è aniversari.

Hipra va ser fundada el 1971 per un jove equip de professionals liderat per Joan Nogareda Gifre, i actualment està a mans dels seus fills, David i Maria del Mar Nogareda. Des de llavors, el seu creixement no ha parat. Dels 10 milions d'euros de facturació i un equip de 80 persones que tenia el 1991, ha passat als 800 treballadors que té actualment, repartits entre els diversos centres de Catalunya i l'estranger. Té una vintena de filials fora de l'Estat –a Mèxic, Turquia, Filipines, la Xina i Corea del Sud– i un centre de producció al Brasil. L'any passat la seva facturació va ser de 144 milions d'euros, una xifra que suposa un 30% més que el que el 2011.

Hipra ofereix productes biològics i farmacològics, i una línia pròpia d'equips de diagnòstic. Segons l'empresa, tots ells tenen quelcom en comú: ofereixen solucions addicionals i avantatges diferencials als professionals veterinaris.

LA XIFRA

250
llocs
de treball nous s'hauran creat a la farmacèutica veterinària quan culmini el pla que ara s'engega.

Incentius per instal·lar-se a Ames (Iowa)

L'empresa selvatana ha rebut 2,4 milions de dòlars –1,87 milions d'euros– en incentius de les administracions públiques nord-americanes per instal·lar-se al municipi d'Ames. En aquesta filial, localitzada en el parc científic de la Universitat d'Iowa, Hipra té previst de construir-hi una planta de producció de vacunes i un laboratori d'investigació, fet que suposaria la creació de fins a una seixantena de llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.