Economia

“Productes Morella” és una marca de qualitat que potenciarà els productes locals

La marca naix de la unió entre l'Ajuntament i tres empreses locals, encara que es poden sumar més, i pretén potenciar la promoció de productes autòctons

“Productes Morella” és una nova aposta en la localitat per la posada en valor i la potenciació dels productes autòctons. Es tracta d'una marca de qualitat que naix de la unió entre el sector públic i el privat i que pretén distingir els productes elaborats en la localitat.

Així, les Sales Gòtiques de l'Ajuntament de Morella va albergar dimecres la presentació d'esta nova iniciativa. En ella van participar el primer edil de la localitat, Rhamsés Ripollés, el regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, la tècnica de Carns de Morella, Maria José Querol, i els empresaris de Proports i Formatgeria El Pastor, Andrés Adell i Miquel Vives.

Les parts implicades en el projecte han redactat uns estatuts per a regular la marca i les empreses que es poden adherir a esta iniciativa. Per a identificar quins són els “Productes Morella” només hi ha que observar les etiquetes que els distingiran en els establiments. Un altre aspecte rellevant és la col·laboració empresarial en la promoció, comercialització i línies de distribució.

Precisament, la primera pedra que es va posar per al treball conjunt entre el consistori i els empresaris va ser la construcció de l'empresa Carns de Morella que va dur a terme l'ambiciós projecte de construcció d'un Escorxador.

Una vegada en marxa aquesta instal·lació, es va donar el segon pas que ha consistit en la construcció d'una Sala d'Especejament, per a poder comercialitzar els productes ja elaborats. Després de tot este procés i de totes les instal·lacions treballant, ara arriba una fase més, que és la creació d'una marca de productes locals que permeta que la carn de Morella s'acabe venent en la pròpia localitat. Així, es garantix una millor qualitat de la carn i s'unix el sector primari amb el terciari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.