Economia

RAMADERIA

Les carnisseries de la vall de Ribes ja poden vendre carn ecològica certificada

Aquesta setmana l'escorxador municipal de Ribes de Freser ha aconseguit els permisos per matar sota la denominació ecològica

Els ramaders i carnissers de la vall de Ribes, conjuntament amb l'Ajuntament de Ribes de Freser, han treballat durant molts mesos per aconseguir que la carn de les vedelles i dels xais que es produeixen a la vall i que maten a l'escorxador municipal de Ribes de Freser es pugui comercialitzar a les carnisseries com a carn ecològica certificada.

Segons l'alcalde, Marc Prat, l'escorxador municipal de Ribes de Freser, “va costar molt salvar-lo”, i des de fa molts anys “atén sobretot la producció ramadera de la zona” i pràcticament tot el que es mata a l'escorxador es distribueix a les carnisseries de la vall de Ribes. Les vedelles i els xais que es produeixen a la vall de Ribes “són productes de molta qualitat”, i des de fa anys els ramaders ja podien acollir-se a la producció ecològica. El problema era que l'escorxador no tenia la certificació.

Aquesta setmana, segons va explicar el president del Gremi de Carnissers de la Vall de Ribes, Pere Colomer, l'escorxador ha aconseguit la certificació “de paraula” per matar animals ecològics, i es calcula que la setmana vinent ja tindran els papers acreditatius.

Des del gremi consideren que aconseguir la certificació és “un pas important” perquè, si bé “la carn tindrà la mateixa qualitat que fins ara”, amb un certificat que ho demostri “tindrà un valor més elevat”.

Segons l'alcalde, aconseguir la carn ecològica “requereix un rigor en tot el procediment”. A les granges, els vedells s'han d'engreixar a les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles, com ara cereals i lleguminoses, i en el pinso es prohibeixen els medicaments i els subproductes derivats d'altres animals. Els escorxadors han de tenir l'autorització i són controlats pel consell regulador perquè “no poden barrejar els sacrificis entre carn ecològica i la que no ho és”. En el transport també s'ha de garantir el benestar animal.

LES FRASES

La carn de la vall de Ribes és de molta qualitat, però l'escorxador no tenia la certificació
Marc Prat
Alcalde de Ribes de Freser
La carn tindrà la mateixa qualitat que fins ara, però inclourà un certificat que diu que és ecològica
Pere Colomer
President del Gremi de Carnissers


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.