Economia

laboral

El jutge aprova l'acomiadament de la plantilla de Noge

Els 93 treballadors poden començar a tramitar l'atur després de tres mesos i mig sense cobrar

Extinció dels contractes dels 93 treballadors de la carrossera Noge, d'Arbúcies. Aquesta és la sentència emesa dilluns pel jutge –un mes i 22 dies després que comencessin les negociacions– que instruïa el cas i que ha resolt de manera desfavorable a les peticions dels treballadors, que demanaven un ERO temporal. Amb aquesta sentència, els treballadors ja poden començar a tramitar l'atur, fet que els permetrà de poder tenir algun ingrés després de gairebé quatre mesos sense cobrar el sou.

Paral·lelament, el jutjat ha desestimat la sol·licitud del comitè d'acumular en un mateix procés els dos concursos, el de l'activitat industrial i el patrimonial, que afecten les empreses Noge i Gepla.

Ara queda pendent que el jutjat mercantil resolgui la demanda presentada contra els administradors concursals per l'impagament dels salaris de la plantilla. També té pendent aprovar la venda de l'activitat industrial a una de les dues empreses que s'hi han interessat. A sobre la taula hi ha dues ofertes: la del grup Benseny, una empresa metal·lúrgica de Montmeló que ofereix la possibilitat de recuperar tota la plantilla en un any –opció avalada pel comitè de Noge–, i la de Sar Truck, una empresa de Serinyà que no té el vistiplau dels treballadors. En aquest darrer cas, el comitè denuncia que es tracta d'una estratègia dels propietaris de Noge per continuar amb l'activitat sense mantenir els treballadors.

La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya va manifestar ahir el seu desacord amb la sentència del jutjat mercantil de Girona sobre l'ERO d'extinció i va explicar que, davant d'aquesta situació, s'ha convocat una assemblea de treballadors i treballadores pel proper dilluns, 29 d'abril, a Arbúcies, per valorar i decidir si es presenta un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè atengui les seves al·legacions.

CCOO dóna suport als treballadors i treballadores de NOGE en les seves reivindicacions, i valora molt positivament l'esforç de mobilització i de lluita que han demostrat en els darrers mesos en defensa dels seus llocs de treball. Per aquesta raó, CCOO anuncia que durà a terme les accions oportunes per garantir que els treballadors cobrin els salaris pendents i insta el jutjat mercantil a resoldre la venda de l'activitat industrial tan aviat com sigui possible, tenint en compte la proposta defensada pel comitè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.