Gran angular

Impuls a la cuina catalana per fer-la patrimoni Unesco

La Generalitat intensifica les garanties del procés agrícola productiu per donar consistència i solidesa a la candidatura

Vuit estudiants catalans aspiren a la final del premi Promeses d'alta cuina que convoca la reputada acadèmia internacional de gastronomia Le Cordon Bleu. Els joves cuiners i els centres d'aprenentatge on es formen (quatre dels nominats estudien a l'escola CETT de Barcelona; dos, a l'escola Joviat de Manresa; un, a l'EUHT de Sant Pol de Mar, i una altra a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona) apuntalen el bon nom que s'ha guanyat la cuina catalana. Però no només és secret de fogons.

Deia recentment el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que “l'èxit de la cuina catalana no s'hauria produït sense l'existència d'un sector agrari que produeix aliments sans, bons i de qualitat”.

Les manifestacions del conseller es produïen en el marc d'un seminari celebrat a la Universitat de Barcelona sobre la gastronomia i el patrimoni agroalimentari català, una de les iniciatives dutes a terme per potenciar la candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Unesco 2014. La distinció ha de representar un reconeixement tant nacional com internacional i pot significar un impuls per als sectors vinculats a la cuina i a la gastronomia.

En aquesta línia, el departament ha signat un acord amb les associacions de sales d'especejament carni i segueix sumant actors al codi de bones pràctiques comercials en la cadena alimentària (una iniciativa pionera a tot l'Estat) i que busca millorar les relacions entre els diferents operadors).

Benestar pel sector porcí

Les explotacions porcines s'han hagut d'adaptar als canvis de normativa comunitària sobre benestar animal. Diu el Departament d'Agricultura que de les 1.496 explotacions de truges registrades a Catalunya, 396 han realitzat modificacions en les seves orientacions productives, i ara queden 1.100 granges subjectes al compliment de la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB creix cinc dècimes respecte al primer trimestre i se situa en el 2,9%

barcelona

Aproven el reglament del Formatge Garrotxa amb la distinció IGP

OLOT
economia

CaixaBank guanya 2.675 milions d’euros fins al juny, un 25,2% més

barcelona
economia

El BBVA frega els 5.000 milions de benefici el primer semestre en plena opa al Sabadell

madrid
ECONOMIA

Bèlgica tremola per la xocolata

Brussel·les
Energia

La DO Terra Alta exigeix frenar la “massificació eòlica” a la comarca

Batea
economia

Suspesa la cotització a de Grífols per una “discrepància comptable”

barcelona

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA