Economia

EMPRESA

Nanopack, una empresa de films biodegradables

Pertany a la companyia Packaging World Group, amb seu a Aiguaviva, que hi ha invertit 2,5 milions d'euros

La nova planta té una capacitat productiva de 1.500 tones l'any

La companyia Packaging World Group, amb seu a Aiguaviva, ha invertit 2,5 milions d'euros en la creació de Nanopak Technology & Packaging, una empresa amb base tecnològica d'investigació i desenvolupament d'embalatge per a la salut amb materials de base orgànica i inorgànica. L'empresa, que es va inaugurar oficialment el 12 d'abril, és participada per l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i té una capacitat productiva anual de 1.500 tones i una estimació anual en xifra de negoci de la nova planta de 2 milions d'euros.

Nanopack, segons va explicar el seu director, l'enginyer Llucià Cordero, es va crear per “trobar un producte diferencial”. L'objectiu és elaborar diferents gammes de plàstics biodegradables, en concret amb OPS –films additivats de poliestirè orientat– i PLA –àcid polilàctic–, “dos materials de base inorgànica i orgànica fruit d'investigacions prèvies i noves en el mercat pels seus additius”. Els nous plàstics desenvolupats, després de ser tractats amb o sense nanocomponents, es preveu que siguin “una nova solució a la conservació i el transport dels aliments, sense oblidar les característiques tècniques de mecanització requerides en els processos productius industrials i artesanals”.

Cordero va explicar que l'empresa també traurà al mercat “els nous plàstics que es destinaran a l'ús alimentari, i que també tindran aplicacions en el que el sector anomena intercaladors (els plàstics que es posen entres les llesques de pernil i formatge que es venen envasades als supermercats) i que seran transpirables”. Segons Cordero, aquests intercaladors són “més saludables” i es calcula que ajudaran a “augmentar la vida útil del pernil en un 20%, aproximadament”.

Les noves instal·lacions Nanopack tenen una superfície de 4.800 metres quadrats i inclouen un laboratori, una àrea logística i una planta de producció de 500 metres quadrats.

Packaging World Group, una companyia especialitzada en embalatge flexible, està formada ara per quatre empreses del sector de l'embalatge: Estudi Graf SA (denominació social de Sistemes d'Embalatge), especialitzada en distribució i fabricació de tot tipus d'embalatge per a diferents sectors; Compac Mediterrania SL, que té les instal·lacions a Salt i ofereix un sistema integral d'envasatge amb i sense atmosfera modificada; Aviva Sistem Grup SL, que ofereix diversitat de productes en l'àmbit de l'Estat espanyol però també a diferents països del món, i, ara, Nanopack. El grup va tancar el 2012 amb una facturació de 15,1 milions d'euros i espera créixer un 10 per cent aquest any gràcies a la posada en funcionament de la planta Nanopack.

Actualment un 10 per cent de la facturació del grup correspon a exportacions a països de la Unió Europea –França, Itàlia, Bèlgica, Irlanda i ara s'estan introduint a Alemanya–. Aquest any la companyia, que dóna feina a 35 treballadors, preveu començar les vendes al Brasil i al nord d'Àfrica.

LES XIFRES

4.800
metres quadrats
ocupen les instal·lacions de la nova empresa Nanopack al polígon industrial d'Aiguaviva.
15,1
milions d'euros
és la facturació que va tenir l'any 2012 Packaging World Group.
2
milions d'euros
és la xifra de negoci estimada de la nova planta Nanopack que fan els responsables.

Disposen d'una xarxa de més de 600 proveïdors

El grup té actualment una consolidada xarxa de distribució a l'Estat espanyol i a Itàlia, Portugal, Anglaterra, Irlanda, el Marroc, Andorra i països de parla hispana. Disposa de més de sis-cents proveïdors estatals i internacionals amb els quals participen “conjuntament per al desenvolupament i la distribució de productes exclusius”. Un 52% de la distribució és per al sector alimentari industrial, un 62% de la qual és per a les indústries càrnies i un 22%, per a la panificació i la pastisseria industrial.

Les instal·lacions disposen d'última tecnologia per a la logística i la distribució, i ocupen una superfície de 4.200 metres quadrats. A més, disposen de 1.400 metres quadrats per a un equip de disseny propi i el departament d'R+D, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona