Economia

empreses

Eurekakids creix un 30% el 2012 i factura 30,4 milions

La cadena de joguines educatives amb seu a Riudellots de la Selva ja té 134 botigues repartides en vuit països i en preveu obrir 35 més durant el 2013

El major increment va ser a l'estranger

La cadena de joguines educatives amb seu a Riudellots de la Selva, Eurekakids, va tancar el 2012 amb un creixement del 30% respecte a l'any anterior, el 2011. En total, la facturació va arribar als 30,4 milions d'euros. Per països, l'increment de vendes més gran va ser a Bèlgica i França, amb un creixement del 222% i 105%, respectivament. En aquests dos estats, precisament l'any passat, Eurekakids va obrir 4 i 2 establiments nous, respectivament. De fet, el 2012 va ser un gran any en l'expansió internacional de la cadena, ja que va aconseguir obrir 16 punts de venda nous. A més dels de Bèlgica i França, va obrir-ne 7 més a Itàlia i 2 a Suècia. També, va fer el salt a l'altra banda de l'Atlàntic, amb l'obertura de les seves dues primeres botigues a Amèrica; concretament, dues a Colòmbia. “Estem en un sector que, en els bons temps, no té grans creixements i en els mals temps tampoc no té grans degradacions”, explicava a finals de l'any passat el director general de la companyia, Erik Mayol, en una entrevista, a l'hora d'argumentar com, en un context generalitzat de crisi, Eurekakids no se'n ressentia. Tot i això, a part del sector, també recordava que és important “com es fan les coses”, buscant “un tipus de producte molt diferenciador, molt educatiu” i que té en compte que cada cop la gent inverteix més en una joguina que, si té un valor pedagògic, millor. L'elecció dels mercats i una bona situació financera també són elements clau per tirar endavant.

A l'Estat, 87 botigues

A l'Estat espanyol, Eurekakids s'ha consolidat com una de les companyies més importants en el seu sector i va obrir, durant el 2012, un total de 13 noves botigues arribant ja a la xifra de 87 establiments operatius arreu de l'Estat.

El 2013, Eurekakids preveu consolidar la seva presència als mercats europeus on ja és present –a banda dels anteriorment esmentats s'hi afegeix Portugal– i iniciar la seva activitat a nous països, com ara Àustria, Noruega, Finlàndia, Suïssa i Alemanya. En total, l'empresa de Riudellots té previst obrir al 2013 un total de 35 nous establiments.

A més dels punts de venda físics, Eurekakids disposa d'una plataforma de comerç electrònic a través de la seva pàgina web www.eurekakids.es, botiga que ha estat ja traduïda a set idiomes i des d'on exporta i ven els productes a tot el món. Pel que fa al producte, les joguines, l'empresa disposa de més de 3.000 referències de joguines educatives i orientades, segons Eurekakids, a despertar la intel·ligència dels nens i molt allunyades de joguines bèl·liques o sexistes.

LA XIFRA

30,4
Milions d'euros
va facturar Eurekakids, de Riudellots de la Selva, durant el 2012, un 30% més que al 2011.

LA DATA

2013
Any
en què la cadena de joguines vol obrir 35 botigues més arreu d'Europa i també a Colòmbia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats
Informació especial

Ensopegar amb la mateixa pedra

Advocada del despatx Lleal Tulsà Assessors
Unió Europea

L’economia europea creix una dècima per sota del previst

tecnologia

El cap de Telegram diu que l’acusen de “delictes comesos per tercers”

barcelona
Economia

Aval del BCE a l’opa del BBVA sobre el Banc Sabadell

barcelona

JARC estima pèrdues de fins al 90% a la vinya de la Terra Alta per la sequera

gandesa