Economia

Bocairent obri una oficina per a la promoció de rodatges

La nova eina servirà per a assessorar i informar a empreses en col·laboració amb el complex audiovisual “Ciudad de la Luz”

José Antonio Escrivà, director general de la Ciudad de la Luz, i Josep-Vicent Ferre, alcalde de Bocairent, han signat el conveni d'obertura a la localitat d'una oficina per a la promoció de rodatges inclosa en la xarxa autonòmica fomentada pel complex audiovisual.

D'aquesta forma, la població compta ja amb una eina d'assessorament i d'informació als servei de les productores locals, nacionals i internacionals.

Els recursos naturals com el parc natural de la serra de Mariola, el riu Clariano i el nucli antic, declarat conjunt historicoartístic, són alguns dels atractius locals destacats per la Ciudad de la Luz, sense deixar de banda el ric patrimoni religiós i civil.

En aquest àmbit, es posen a disposició de les productores l'ampli ventall de fonts i de ponts del terme municipal, així com altres indrets de primera magnitud com les Covetes dels moros, els pous de neu amb la cava de sant Blai al capdavant o la plaça de bous.

De fet, un dels objectius d'aquesta iniciativa és «posar en valor els recursos locals», segons José Antonio Escrivà. A més, el director general de la Ciudad de la Luz destaca que la implantació d'aquests elements institucionals «serveixen per a donar servei i suport al complex a l'hora de promocionar, fomentar i desenvolupar estratègicament i econòmica, en totes les seues dimensions, la indústria audiovisual valenciana i, al mateix temps, altres serveis i empreses implicades com la restauració o el comerç».

Per la seua banda, l'alcalde de la població espera que aquest conveni contribuïsca «a generar riquesa» perquè, tal i com recorda, els rodatges ocorreguts amb anterioritat van permetre desestacionalitzar l'ocupació hostalera amb els consegüents beneficis per al sector i per als seus treballadors. Igualment, Josep-Vicent Ferre apunta un altre aspecte positiu de la iniciativa com és «la promoció del nom de Bocairent i dels seus recursos patrimonials i mediambientals» amb rodatges com “Un cuento chino” de Sebastián Borensztein, mereixedora del premi Goya al millor film iberoamericà el 2012 entre d'altres guardons, “Balada triste de trompeta”, d'Álex de la Iglesia, i “Nacidas para sufrir” de Miguel Albadalejo. A més, “Como estrellas fugaces” d'Anna di Francisca i “Celos”, de Vicente Aranda, també compten amb escenes ubicades a Bocairent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.