Economia

Els Mossos escorcollen la cooperativa de l'Aldea

Un any i mig després de la fallida de la secció de crèdit, la jutgessa ordena que es copie tota la informació dels ordinadors

Busca proves del falsejament de comptes a càrrec de l'exgerent

Les instal·lacions de la cooperativa agrícola de l'Aldea i les de l'antiga secció de crèdit de l'entitat van ser custodiades pels Mossos d'Esquadra durant tota la jornada d'ahir. De fet, l'operació policial va començar dimarts al migdia, quan la jutgessa que instrueix el cas de la fallida de la secció de crèdit va ordenar el precintament i l'escorcoll de l'entitat, una acció que es va dur a terme ahir i en què van intervenir més de vint agents –entre vigilància i un equip especialitzat–, la jutgessa i el secretari judicial. Van copiar el disc dur dels set ordinadors de la cooperativa i es van emportar dos equips informàtics de la secció de crèdit, que va fer fallida el desembre del 2011, amb l'objectiu de trobar alguna prova que demostre el falsejament de comptes fet per l'exgerent de la cooperativa, Daniel Ferré. De fet, l'ordre d'escorcoll arriba després que la setmana passada la mateixa junta rectora de la cooperativa entregués a la jutgessa una còpia d'una informació localitzada a l'ordinador de l'exgerent. “Em satisfà que es vagin aclarint les coses i es determinen qui són els responsables del col·lapse de l'entitat. És necessari per fer viable la cooperativa”, va manifestar la presidenta de l'entitat, Montse Llosa.

Facturació manual

El dispositiu policial va entorpir el funcionament habitual de la cooperativa. “No podem fer servir cap ordinador, així que la facturació s'ha de fer de forma manual”, va dir Llosa. De tota manera, aquest mes és temporada baixa a la cooperativa i no hi ha gaire producció.

Ferré és un dels imputats en el cas de la fallida de la secció de crèdit, però no l'únic. També està imputat el director de la secció de crèdit, Enric Sabaté –que encara treballa a la cooperativa–; l'expresident, l'extresorer i l'exsecretari de la junta rectora; l'auditor de comptes; l'exdirector general de Política Financera de la Generalitat i el subdirector general d'Inspecció Financera. Llosa no descarta que hi hagi més imputats.

Continuen les declaracions dels impositors

Mentre es feia l'escorcoll de la cooperativa, un altre grup d'impositors de la secció de crèdit va declarar ahir davant la titular del jutjat número 1 de Tortosa –que va marxar a mig matí de la cooperativa–. Els impositors certifiquen la quantitat de diners que tenen entrampats i la justícia els ofereix la possibilitat de personar-se en la causa. Hi ha 320 socis que tenen els comptes bloquejats, amb un capital de 4,3 milions d'euros. Majoritàriament es personen a través de l'associació d'afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.