Economia

tantxtant

Emprenedors per llei

El govern espanyol està acabant de redactar un projecte de llei d'emprenedors, del qual se'n van coneixent els continguts. Una visió romàntica de l'emprenedor podria portar a creure que no li calen lleis.  Però el marc legal és un factor important per als emprenedors, tot i que en el nostre cas el problema és l'excés de lleis.  El projecte de llei que s'està elaborant hauria, per tant, d'incloure una compilació legislativa que redueixi les lleis que existeixen.  

Els continguts són una barreja de mesures de foment de l'autoocupació i aportació de liquiditat a la pime, la majoria positives. Pel legislador, no sembla que emprenedor sigui qui funda una empresa d'alt potencial de creixement, sinó tothom que vulgui obrir un bar de tapes o una lampisteria. Tot lloable, però diferent.

En la part més relativa als emprenedors hi ha diverses accions per incrementar el capital destinat a aquest tipus de projectes. Per exemple, les exempcions fiscals a business angels (àngels inversors) destinades a incrementar l'oferta de capital risc. És una política similar a la que es va seguir fa anys amb l'aportació de recursos públics als fons de capital risc.

Ara bé, si només s'incideix en l'oferta i no en la demanda, el fracàs és previsible: es facilitarà que hi hagi més diners per invertir en projectes, però, si la seva qualitat no millora, el resultat seran pèrdues a càrrec de fons públics. Molts amics angels m'odiaran per haver dit això, però per fer créixer aquest mercat calen sobretot més projectes interessants o menys risc en lloc de més capital.

La llei en general és positiva però ha d'incloure també accions destinades a millorar la quantitat i la qualitat dels projectes emprenedors, tant en la fase de llançament com en la de creixement. Tenint en compte que passem per ser un país creatiu, aquí hi ha molt de potencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona