Economia

empreses

Concurs de creditors de Serra i Mota de la Cellera

Ha presentat un ERO de suspensió temporal que afecta tres dels 65 treballadors

Va tenir pèrdues importants “per primer cop en molts anys”, segons la direcció de l'empresa

L'empresa d'embotits Serra i Mota, de la Cellera de Ter, ha presentat un concurs voluntari de creditors, després que en l'exercici del 2012 i per primera vegada en molts anys, segons va explicar ahir l'empresa, va tenir “pèrdues importants”, i la facturació es va situar en 17 milions. El gerent de l'empresa, Jordi Serra, va explicar ahir que confien que aquesta etapa sigui només “una pedra al camí”, i que continuaran servint el seu mercat, tant de gran distribució com de detallistes. De moment afecta mínimament la plantilla (de 65 treballadors): amb un ERO de suspensió temporal de treball de tres persones de l'àrea d'administració tècnica.

Les pèrdues de Serra i Mota (que es va fundar el 1911) han estat provocades per l'increment del preu de la matèria primera (carn de porc), que va augmentar un 20%. Aquest augment no es va poder fer repercutir amb promptitud en els seus productes i en els seus mercats de la gran distribució.

L'empresa cellerenca va inaugurar el 2005 una nova planta productiva, que va representar una inversió “que va suposar una dependència financera que estava en la lògica econòmica d'aquells anys”, segons un comunicat de l'empresa. “Els socis, en un intent de solucionar el problema financer, recorren a diverses ampliacions de capital. La falta de liquiditat de la societat obliga els socis a sol·licitar un refinançament bancari que, provocat per les anteriors i contínues fusions de les entitats financeres, no arriba a acords”, conclou el comunicat.

Un dels canvis de l'empresa és que deixarà de prioritzar “mercats menys rendibles”. La direcció de Serra i Mota va voler agrair ahir “l'immillorable esforç de tots els nostres treballadors i col·laboradors que faran possible la continuïtat de l'empresa”.

LA XIFRA

17
milions
va ser la facturació de l'empresa el 2012, amb pèrdues per l'increment del preu de la carn de porc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.