Empreses

Dels primers a fer galetes d'arròs inflat

Ecoaliment fa 30 anys que elabora productes ecològics derivats de l'arròs integral i una àmplia gamma de ‘snacks' i farinetes infantils

Ecoaliment ofereix des de fa 30 anys una àmplia varietat de productes ecològics derivats de l'arròs i d'altres cereals sense gluten. Al començament va donar-se a conèixer amb l'elaboració de les galetes d'arròs inflat, que, en el dia d'avui, continuen sent un dels productes amb més demanda.

El fundador de l'empresa, Frédéric Milon, va partir del seu interès per la macrobiòtica per muntar el negoci amb l'únic objectiu de fer aliments gustosos, sans, ecològics i de màxima qualitat. Aquest empresari, de família francesa però nascut a Casablanca, va dissenyar la seva primera màquina de fer galetes pensant a premsar l'arròs integral. “Ja tenia un avi inventor i de petit m'agradava muntar i desmuntar peces”, diu satisfet, tot i reconèixer que el primer prototip que va crear només va aguantar per fer deu galetes. Trenta-tres anys després, amb l'experiència, s'han pogut fer unes instal·lacions pioneres a Dosrius, amb una maquinària ideada per ell mateix, per desenvolupar les tres línies de negoci: les galetes, els snacks i les farinetes d'alimentació infantil.

Segons explica el propietari, la manera com processen el gra amb aquesta maquinària és la clau del procés, així com els materials bio de primera qualitat que fan servir. L'arròs integral i ecològic prové de les plantacions de Calasparra, a Múrcia, d'on també fan portar el pebre vermell per als snacks. Aquest producte, que s'associa al menjar ràpid i de baix valor nutritiu, s'elabora amb blat de moro ecològic integral i fornejat, en comptes de fregir-lo, per reduir calories. L'empresa també comercialitza pasta elaborada artesanalment, deixant-la assecar a baixa temperatura com es feia antigament.

el segell ‘bio'.

El negoci va arrencar en un petit local del centre de Mataró, i quan encara ningú no parlava dels productes ecològics ni els valorava. “Estàvem sols fent les galetes d'arròs inflat, però convençuts del que fèiem i de la nostra aposta pel menjar sa”, explica Milon. Ara reconeix que les coses han canviat i que ja hi ha un públic més nombrós que valora la producció ecològica. “S'ha desprestigiat durant anys la marca bio pel mal ús d'algunes multinacionals sense escrúpols, quan no és només un negoci, és un dret que tenim a poder menjar aliments sans”, defensa.

Va ser arran de la preocupació quan tenia els fills petits que aquest empresari va decidir produir també farinetes ecològiques. Actualment amb la marca Biocrecimiento, s'ofereixen tretze varietats, que han tingut molta acceptació i ja representen un 50% de la facturació. Milon assegura que no ha estat fàcil obrir-se camí en un mercat dominat per multinacionals, i destaca la qualitat d'aquests productes, amb fibra i sense sucres d'assimilació ràpida. Una de les varietats que han incorporat fent ús d'un producte de proximitat és la farineta de garrofa, Biocaroba, amb una dolçor semblant a la xocolata.

Mantenir el control.

Les vendes han anat augmentant un 10% el darrer any, fins a arribar a 900.000 euros. La previsió és que aquest 2013 la producció augmenti fins a un 15%. L'empresa distribueix els seus productes ecològics a set països europeus. “Volem fer-ho bé i tenim la lliçó ben apresa per garantir la qualitat, bon servei i estabilitat als clients. Tenim la voluntat de mantenir la nostra idiosincràsia i no créixer de manera desorbitada”, apunta l'empresari. Amb una plantilla de tretze persones, en què predominen les dones, Milon destaca la bona entesa i la confiança de l'equip per tirar endavant un projecte que aposta per la sostenibilitat i els aliments de proximitat.

L'empresa es va fundar al centre de Mataró i feia les galetes d'arròs inflat amb la marca Aliment Vegetal, que encara manté. Al polígon Can Ribot de Dosrius també es produeixen ‘snacks' i farinetes infantils. Ecoaliment assisteix a fires internacionals del sector ‘bio' i a Biocultura de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora