Economia

maresme

Pineda recupera la idea de reactivar el polígon industrial

Proposa agilitar el canvi d'usos perquè s'hi puguin instal·lar empreses d'activitats terciàries

Deixa per més endavant l'ampliació de la zona que s'estén fins a l'enllaç amb la C-32

Meitat de mandat municipal i cal revifar antics projectes. Sota aquest enunciat el govern del PSC de Pineda recupera la idea inclosa dins el seu program electoral de promocionar el polígon industrial del qual l'alcalde, Xavier Amor (PSC), havia assegurat que era “el motor econòmic del municipi”. A dia d'avui la zona es troba en hores baixes, amb el tancament d'empreses –l'última va ser la tèxtil Gallostra que va fer fora 125 treballadors– i l'acumulació de naus buides. Davant d'aquesta situació, que no és nova, la resposta del consistori és la reactivació a través d'un seguit de mesures que s'han fet públiques.

La primera de la llista és resoldre d'una vegada per totes el feixuc procés que ha d'ampliar els usos del polígon, que fins ara estan limitats a les indústries i que es vol adaptar perquè també hi tinguin cabuda les empreses del sector terciari. “Es preveu que la redacció del projecte es desenvolupi en tres fases: una primera per estudiar la viabilitat dels nous usos; una segona per traçar les línies generals del nou planejament urbanístic; i una tercera per desenvolupar les adequacions dels espais i les naus existents”, apunten fonts municipals.

Buscar aliances

La segona fase del programa contempla l'aprofitament de sinèrgies amb pols industrials més potents. Així, es proposarà . l'adhesió Pineda al Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, amb l'objectiu de “compartir informació, estratègies i plans d'actuació amb la xarxa de polígons de la província; així com promoure la competitivitat empresarial del sector industrial, la creació de noves empreses i la generació d'ocupació”.

Finalment, el tercer i últim pas ja no corre tanta presa perquè correspon a l'ampliació de la zona industrial i ara no hi ha demanda de nous espais, a banda que cal omplir els que estan buits a la part antiga. A mig termini, el consistori es planteja l'inici de les obres d'urbanització dels nous polígons PP-10 i PP-11, situats entre l'actual polígon industrial i l'enllaç amb l'autopista C-32.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona