Economia

empresa

La Fageda presenta un iogurt edulcorat amb estèvia

S'elabora amb l'extracte de les fulles d'aquesta planta, que no té contingut calòric

El lacti té aroma natural de cítrics

El iogurt desnatat de llimona i edulcorat amb estèvia és la novetat que ha presentat la cooperativa La Fageda, de Santa Pau, i que suma la varietat número divuit de la gamma de lactis. S'elabora amb un extracte natural de les fulles de Stevia rebaudiana Bertoni, que presenta una elevada capacitat endolcidora. La nova recepta combina la qualitat de la llet produïda per les vaques de la cooperativa amb la utilització d'aroma natural de cítrics, edulcorat amb l'extracte natural d'estèvia i sucralosa. “Al iogurt no s'hi addiciona la planta, sinó l'extracte concentrat amb capacitat edulcorant”, ha explicat el director d'innovació i qualitat de la cooperativa La Fageda, Àngel Burgos. Segons ell, la utilització de l'estèvia es pot fer en productes sense sucres afegits i en productes amb valor energètic reduït. En aquest cas La Fageda combina la utilització de l'estèvia amb la sucralosa. La barreja d'aquests dos productes naturals és el que dóna al nou iogurt desnatat de llimona una dolçor molt fresca. Els consumidors, no obstant això, és difícil que notin cap diferència amb el desnatat que substitueix. “El nou lacti marca un nou rumb cap a productes encara més naturals d'acord amb les demandes dels consumidors”, ha dit. La Fageda té al mercat divuit tipus de iogurts i postres làcties.

LA XIFRA

18
varietats
de iogurts i postres làcties té al mercat actualment la cooperativa La Fageda

LA FRASE

El nou iogurt és el resultat de la potenciació de la línia d'innovació que ha fet La Fageda
Àngel Burgos
director d'innovació

Contingut calòric zero

El director d'innovació de La Fageda ha explicat que, respecte del sucre, l'estèvia té un contingut calòric zero, però que els principals avantatges són respecte dels altres edulcorants, ja que és totalment natural. A l'Estat espanyol, s'utilitza molt poc i només se'n troba en algunes xocolates, sucs i caramels. Tot i que és un producte molt car, La Fageda ha mantingut el preu. Els paquets dels nous iogurts estan decorats amb la planta de l'estèvia i, a més, són els primers de la gamma de La Fageda que porten data de consum preferent i no pas de caducitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.