Economia

Es critica a Alzira el tercer Pla de pagament a proveïdors

Diego Gómez assegura que no soluciona el deute de la Generalitat amb els ajuntaments i demana a Bastidas que treballe per poder cobrar el màxim dels 4 milions que adeuta

De tots es conegut el deute de la Generalitat Valenciana amb els ajuntaments. El deute amb el d'Alzira és de més de 4 milions de euros de transferències, convenis i serveis públics.

A finals de juny, el Govern va dictar un Reial Decret que regula el nou pla per a pagament a proveïdors al que es poden acollir les entitats locals amb dificultats així com les administracions autonòmiques per tal de fer front als deutes, entre altres, a les entitats locals.

Pocs dies després, el dia 2 de juliol, el president Alberto Fabra, anunciava en un acte a Alacant que el Consell aprovaria un decret pel qual les administracions locals i la Generalitat podran compensar deutes mutus per tal d'alleugerir el dèficit públic. Segons pareix, la pròpia Generalitat ha aclarit que és una mesura dirigida a entitats locals que deuen serveis o cànons amb la Generalitat i que, al mateix temps, siguen creditores del Consell.

Donat que aquestes qüestions són molt importants per a l'economia de l'Ajuntament i, per tant, dels veïns i veïnes d'Alzira, des de Compromís per Alzira demanen a l'equip de govern, que informen sobre si l'Ajuntament d'Alzira entra dins de l'aplicació del Reial Decret-llei 8/2013, de 28 de juny respecte al deute que té contret la Generalitat Valenciana.

Recordar que l'Ajuntament d'Alzira va pagar amb una operació de crèdit les obres d'urbanització de la Vila per un Conveni amb la Generalitat Valenciana que no ha abonat pràcticament res, per import superior als 2 milions d'euros; així com transferències de programes d'ocupació que l'Ajuntament també ha pagat en lloc de la Conselleria el cost econòmic dels cursos i programes, com també passa amb les subvencions públiques per al funcionament de les residències de la Tercera Edat i les escoletes Infantils.

Si la condició és incloure aquest deute en un nou pla d'ajust i pagament de proveïdors, deurà fer-se un estudi al respecte el més ràpid possible pel servei de intervenció per valorar el que més interessa fer, donat que estem davant una possibilitat de cobrar una part del deute de la Generalitat Valenciana que d'altra forma serà quasi impossible cobrar, donada la greu situació econòmica en la que es troba.

Quant a l'anunci de Fabra de compensar amb crèdits, hem de recordar que el grup municipal Compromís, ha demanat moltes vegades no abonar el cànon a la entitat pública Epsar per la connexió de Tulell a la depuradora degut a la paralització del sector per, en última instància, compensar els més de 200.000 € anuals (o una quantitat superior si és convenient) amb els deutes que té la Generalitat Valenciana amb l'Ajuntament d'Alzira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa