turisme
La Poma de ‘Relleno' i el recuit, Productes de l'Empordà
La marca de qualitat s'ampliarà amb la Gamba de Palamós, ja en vies de certificació, i les cireres
La Poma de Relleno, unes de les postres més característiques de Vilabertran i, per extensió, de molts pobles de l'Alt Empordà, així com el Recuit –que al Baix Empordà es diu recuit de drap– ja formen part de ple dret de la marca de garantia Productes de l'Empordà.
L'alcalde de Vilabertran, Martí Armadà, va explicar ahir al matí, durant la presentació, al centre cívic, que era un orgull per al municipi haver aconseguit prestigiar aquesta poma farcida dins la marca de qualitat, després de l'esforç que s'ha fet des del municipi. La Poma de Relleno es fa amb poma capçada, verda donzella o reineta, i carn de botifarra dolça, ou, anís, ametlla torrada, llimona, galetes, sucre, farina, oli d'oliva, brots de canyella, xocolata negra i sucre caramel·litzat. Es couen durant dos o tres dies a foc lent. Un altre producte que també es prestigiarà serà el recuit, que es fa amb llet d'ovella o de cabra pasteuritzada i quallat mitjançant quall vegetal o animal.
L'objectiu de la marca és reforçar i prestigiar productes de l'Alt i el Baix Empordà, com una línia d'acció conjunta. Aquesta és una estratègia que, segons els consellers de l'Alt i el Baix Empordà, Quim Felip i Joan Trias, s'ha ampliat amb la Gamba de Palamós –en procés de certificació– i que també inclourà les cireres. Fins ara, i dins aquesta marca de qualitat, hi havia l'arròs de pals, la botifarra dolça, els brunyols de l'Empordà i la ceba de Figueres.