Economia

Montoro acusa les autonomies que volen més dèficit d'“entorpir la sortida de la crisi”

El ministre d'Hisenda avisa que el debat no se centra en les “dècimes, sinó el compromís amb la reducció”

El govern espanyol convoca avui les comunitats autònomes per debatre i aprovar l'objectiu individualitzat de dèficit

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dimecres, hores abans que es reuneixi el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per aprovar els objectius asimètrics de dèficit per al 2013, que “l'únic discurs possible en un dia com avui i l'únic que cal escoltar aquesta tarda” és el del compromís amb la correcció dels comptes públics. Així en declaracions als mitjans després de participar en un acte amb l'alcalde de Jaén, José Enrique Fernández Moya, Montoro ha advertit: “Qui s'aparti d'aquest discurs està entorpint la sortida de la crisi. No és un debat de dècimes, sinó de compromisos de reducció” del dèficit.

Montoro s'ha mostrat convençut que les comunitats autònomes seguiran apostant per aquest camí i que el CPFF d'aquest dimecres donarà seguretat dins i fora d'Espanya que les administracions espanyoles estan reduint el dèficit per sortir de la crisi. “Si avui podem dir que Espanya està sortint de crisi i està en un punt d'inflexió, si podem dir que la segona part del 2013 serà millor que qualsevol pronòstic de fa sis mesos, això es deu a dues coses: a les reformes estructurals que estem portant a terme i a la reducció del dèficit públic de naturalesa estructural en totes les administracions d'Espanya”, ha sentenciat.

El govern espanyol ha convocat aquest dimecres les comunitats autònomes per debatre i aprovar l'objectiu individualitzat de dèficit per al pròxim exercici, un assumpte que ha provocat enfrontament entre les autonomies que van complir amb el compromís adquirit l'any passat i les que no ho han aconseguit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.