Economia

EMPRESA

Alma treu al mercat tes i infusions amb gel

L'empresa gironina ha arribat a un acord amb una empresa americana

Consta d'un vas tèrmic de doble paret i d'una capsa amb dotze infusions d'estèvia, maduixes amb nata i ratafia

Alma, l'empresa d'infusions i tes ecològics, amb seu a Aiguaviva, ha arribat a un acord amb el distribuïdor a l'Estat espanyol de l'empresa americana Aladdin per treure al mercat un paquet per fer tes i infusions amb gel, que manté la beguda glaçada. “L'acord amb Aladdin és noment per aquest producte”, van dir els responsables de l'empresa que van assegurar que ja estan “en converses per treure altres productes”.

El nou producte consta d'un vas tèrmic de doble paret i d'una capsa amb dotze infusions (estèvia, maduixes amb nata i ratafia) que es venen a un preu de 15,70 euros. Amb aquest nou producte, l'empresa gironina continua ampliant la seva gamma de referències més enllà de les capses d'infusions (fa poques setmanes, va començar a vendre un paquet que les marida amb ginebra).

Alma va néixer el 2010 de la mà del distribuïdor gironí Coffee Center SL. La nova firma de tes i infusions (un 80% de les quals són ecològiques) va passar a engruixir la llista de marques pròpies que s'apleguen sota el paraigües de Coffee Center (Ital Caffè per al cafè, Ciocolat per als batuts o Silver Ice per als granissats, entre d'altres).

Al cap d'un any, Alma va tancar l'exercici facturant gairebé un milió d'euros (en concret, 900.000), xifra que el 2012 va augmentar fins a 1,5 milió d'euros. La previsió de l'empresa és continuar creixent, apostant sobretot per noves referències de tes, tisanes i infusions (van començar amb vuit i ara en tenen 58) i traient nous productes que s'allunyin de la típica caixa amb les bossetes a l'interior.

En aquesta línia s'emmarca l'aliança que Alma ha establert amb la firma nord-americana Aladdin, que fabrica porta-begudes reciclables. L'acord entre les dues empreses s'ha materialitzat amb la sortida al mercat de Fresh, un paquet que permet fer tes i infusions amb gel i que mantenen la beguda glaçada, que l'usuari pot preparar al moment que ho desitgi. El paquet es pot trobar a través de la pàgina web d'Alma o bé en botigues Gourmet.

L'empresa gironina de tes i infusions té actualment una xarxa d'uns 10.000 punts de venda arreu de tot l'Estat espanyol. A més, fa distribució directa a Catalunya i també ha començat a exportar a Europa.

Un dels productes estrella d'Alma és la infusió de ratafia, que la firma va llançar al mercat poc temps després de néixer. La distribuïdora Coffee Center té en l'actualitat una plantilla de 49 treballadors.

LA XIFRA

10.000
punts de venda
arreu de tot l'Estat espanyol és la xarxa de què disposa l'empresa gironina de tes i infusions.

També gintònics d'Alma

Amb Fresh, l'empresa gironina continua ampliant la seva gamma de referències més enllà de les piràmides d'infusions. Precisament, aquest estiu també ha tret al mercat un particular gintònic. L'equip de desenvolupament de producte d'Alma, juntament amb un equip de sommeliers, ha elaborat un mapa de ginebres per perfils (florals, seques i cítriques, entre d'altres) juntament amb eco infusions per maridar en quatre senzills passos i “i prendre's un gintònic diferent”.

La caixa de Gintònic amb Alma incorpora tres caixes de piràmides d'eco infusions de fonoll, hibiscos i Earl Grey (15 piràmides per caixa) per poder realitzar diferents combinacions. A més, la caixa, que està feta amb cartró reciclat, es pot reutilitzar per guardar infusions o simplement per decorar la llar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona