Economia

tantxtant

Còmplices de corrupció

Si tenen la sort de poder fer vacances, tindran temps per pensar una mica sobre tot allò que passa al seu voltant, amb la distància que dóna estar assegut en una gandula davant del mar, a l'ombra dels arbres, sota les muntanyes o a la terrassa de casa. I, malgrat totes les informacions que volen confondre'l i totes les sentències judicials, vostè sap que no hi ha ni un pam de net, que no són de fiar. I el seu veí pensa el mateix que vostè, encara que no en parlin.

Però la corrupció té dues parts. Moltes empreses han estat jugant amb les ambicions de poder de polítics de dubtosa honestedat. I moltes, encara ara, estan gaudint d'uns privilegis que ja voldrien tenir els seus consumidors captius en una ínfima part. Tanmateix, no sembla que els tractes de favor dels quals s'han beneficiat les hagin alliberades dels problemes inherents a la crisi, ni les han fetes més competitives en el mercat global. Algunes han necessitat un cop de mà i en demanen encara més. Què se'n deu haver fet, dels grans beneficis passats i de les ajudes recents? Tard o d'hora les coses se sabran i la vida passarà factura.

Alguns han “aprofitat” el desgraciat accident de Santiago i s'han empescat una crisi a Gibraltar i, a més, ha començat la Liga de las estrellas... I mentre vostè, estirat a la gandula, se'n lamenta, se'n fot i s'hi embadoca, respectivament, algú estarà sospesant on són les oportunitats per fer diner fàcil i ràpid, quins seran els servents públics més susceptibles a la temptació, o com canviar quatre coses perquè res no canviï. És a dir, mentre vostè està distret de vacances o ocupat per trobar feina, hi ha algú dedicat en cos i ànima a buscar la manera perquè sigui vostè qui els pagui la festa, com sempre ha estat. Però vostè i el seu veí saben que, en la política i en els negocis, no tot s'hi val.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona