Economia

Algemesí s'acosta als 3500 aturats durant el mes d'agost

De 298 contractes signats, tans ols un 5% han estat indefinits

Algemesí ha registrat, segons les dades del SERVEF, el pitjor mes d'agost dels últims 10 anys i possiblement de tota la seua història, superant fins i tot les males xifres de l'any passat.

Actualment 3,428 persones es troben apuntats a les llistes de l'atur. En el que portem de 2013, 665 conciutadans han acabat en l'atur, la qual cosa significa que en 8 mesos l'atur s'ha incrementat a Algemesí un 24%.

Mentre que el Govern de l'Estat alça les campanes al vol per haver reduït l'atur en tot l'Estat en 31 persones en agost, 36 algemesinencs han anat a l'atur.

El País Valencià ha estat l'autonomia “líder” en agost en enviar gent a l'atur, una qüestió lamentable per als components de Mes Algemesí, que accentuen en una nota de premsa remesa als mitjans de comunicació, el grau de manipulació i intoxicació informativa de mes de gener i que encara es pot consultar en la web municipal.

Aleshores l'equip de govern indicava que s'estava eixint de la crisi. Res més lluny de la realitat — segons subratlla Més Algemesí— ja que hi ha quasi 500 aturats més que en agost de 2010.

Comparant Algemesí amb pobles que tenen una població semblant, Algemesí ix molt mal parat, ja que té 315 aturats més que Sueca i 642 que Carcaixent i és per això que Josep Bermudez manifesta que “alguna cosa mal deurà estar fent aquest equip de govern quan té entre un 10% i un 20% més d'aturats que pobles d'igual població i similars característiques economicosocials”.

El pitjor, però, no és sols això, sinó que en realitat no sols s'està destruint ocupació, sinó també canviant la qualitat de l'ocupació. Si durant el mes d'agost 36 persones perderen el lloc de treball, cal dir que les que en trobaren el tenen de molt mala qualitat. Durant agost, se signaren 298 contracte de treball segons el SERVEF amb treballadors d'Algemesí. D'eixos 298 sols 15 foren indefinit i 283 temporals. Sols els 5% dels contractes són indefinits, el 95% han estat temporals.

Per a la formació política denunciant encapçalada per Bermúdez, “si algú tenia dubtes que l'actual govern municipal perjudica l'economia local sols cal consultar l'“Anuario Económico de España 2013” publicat per La Caixa. Allà s'hi pot constatar quela vila ha passat en 2007 de tenir un atur local sols un 0'2% superior al de la demarcació de València, a superar l'atur en la mateixa demarcació, en un 1'7%.

Per a Més Algemesí, l'actual equip de govern és responsable d'un increment de l'atur d'1'5% sobre la resta de pobles de la demarcació administrativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.