Economia

Mas destaca que Espanya ja no és el primer mercat de Catalunya

Els president de la Generalitat admet que el mercat espanyol continua sent “important” però no “el primer”

Assegura que l'economia catalana s'està “internacionalitzant a fons”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest dilluns que “des de fa dos anys” les empreses catalanes estan venent més fora d'Espanya que a dins, cosa que demostra la seva capacitat d'internacionalització.

Mas ha fet aquestes declaracions durant una visita a Mollerussa amb motiu de la presentació de la col·laboració que inicien el Grup Nufri i la companyia francesa Ragi, sota el nom de Manufri, en el terreny de la venda de fruites. En aquest sentit, ha remarcat que la creació d'empreses com aquesta demostren la capacitat d'internacionalització de l'economia catalana.

“No és fàcil arribar a col·laboracions com la de Manufri. Però és un bon exemple de la internacionalització de l'economia catalana, en aquest cas a través d'una joint venture, que demostra que un país demogràficament petit com el nostre s'està internacionalitzant a fons”, ha subratllat.

“Catalunya en els últims dos anys està venent més fora d'Espanya que dins. Això no havia passat mai fins ara”, ha assegurat. En aquest sentit, ha reconegut que Espanya “segueix sent un mercat important”, però “ja no és el primer”.

Mas ha explicat que aquest mateix procés d'internacionalització ja l'han realitzat abans altres països de la dimensió de Catalunya com Finlàndia, Bèlgica, Àustria, Dinamarca o Irlanda. “Ara nosaltres també estem en aquest camí”, ha argumentat.

Durant el seu discurs, en què ha alternat parlaments en català, francès i anglès, el president ha volgut posar èmfasi també en la història comuna entre els territoris del sud d'Europa. “Tenim aquesta història comuna, estem tots a la Unió Europea i ara és el moment de reforçar aquests llaços de col·laboració entre els territoris del nord i del sud dels Pirineus. Es té una imatge del sud d'Europa en ocasions negativa, però hi ha moltes possibilitats i moltes iniciatives. El d'avui és un exemple que tot marxa bé al sud d'Europa”, ha assegurat.

Adreçant-se al públic francès que hi havia a la sala, Mas també ha fet referència als nexes en comú amb el territori veí i ha destacat que “la llengua catalana està més prop del francès que de l'espanyol”.

En qualsevol cas, ha felicitat finalment la iniciativa presentada avui i ha assenyalant que “en moments complicats com l'actual hi hagi gent disposada a jugar-se-la”.

Manufri elaborarà bases de fruites per a la indústria alimentària i tindrà l'exclusivitat d'aquest sistema al sud d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.