Economia

Els treballadors de Panrico rebutgen l'acord amb l'empresa i comencen la vaga indefinida a partir d'aquesta mitjanit

En l'assemblea, no han volgut votar la proposta de cobrar a terminis la nòmina pendent

Els comerços poden notar els efectes en 4 o 5 dies, en especial l'abastiment de Donettes i Donuts

Els empleats de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) han rebutjat aquest dissabte a la nit el preacord a què van arribar els representants dels treballadors i la direcció de l'empresa en l'arbitratge celebrat dijous a Madrid, segons el qual s'abonaria la nòmina del setembre en diverses fases al llarg d'aquest mes. El president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, ha explicat que els treballadors de la planta catalana no han sotmès a votació l'acord de dijous perquè en l'assemblea celebrada el passat 28 de setembre es va establir que la nòmina s'havia de cobrar en la seva “totalitat” i no “a terminis”. La vaga indefinida comença aquesta mitjanit.

Així doncs, Salmerón ha detallat que els treballadors no han volgut votar la proposta acordada el dijous perquè en l'assemblea del passat 28 de setembre ja es va decidir que només acceptarien cobrar la totalitat de l'import de la nòmina pendent. “Ara l'escenari és complex”, ha admès Salmerón, qui espera que Panrico reiniciï les negociacions ja que ara “la pilota és al seu teulat”. La resta de plantes de l'Estat també es poden sumar a la protesta si no accepten cobrar la nòmina a terminis.

De moment, la planta de Paracuellos del Jarama, a Madrid, ha refusat l'acord i la setmana del 21 d'octubre començaran la vaga indefinida, mentre que a la de Valladolid l'han ratificat. A Puente Genil (Còrdova) no s'ha fet assemblea -i se sobreentén que accepten cobrar a terminis, segons Salmerón- mentre que a Saragossa la proposta es debatrà dimarts.

Els comerços poden notar els efectes en 4 o 5 dies

Salmerón ha assenyalat que els efectes de la vaga indefinida a planta de Santa Perpètua de Mogoda -on s'elaboren els Donettes i els Donuts- es poden començar a notar d'aquí quatre o cinc dies als comerços. En especial, ha remarcat, els Donettes, ja que a finals de la setmana que ve ja poden ser difícils de trobar, mentre que pel que fa els Donuts Salmerón creu que s'abastiran a les grans superfícies però es deixarà de banda el petit comerç.

El president del comitè d'empresa ha manifestat la seva sospita que l'empresa pot fer portar productes des d'altres plantes on no es faci vaga, fet que, ha advertit, és “il·legal”. “Estarem alerta perquè es denunciarà”, ha advertit.

Dijous passat, els treballadors van decidir inicialment desconvocar la vaga indefinida després de l'acord que consistia en abonar la nòmina pendent en diversos trams. L'empresa ja va fer un pagament de 140 euros el dimecres d'aquesta setmana i el preacord de dijous preveia que es fes un segon pagament el dia 16 d'octubre per valor d'un milió d'euros a repartir entre els 3.800 empleats, el que representa uns 280 euros per treballador. Finalment, el 23 d'octubre i el 30 d'octubre s'abonaria la quantitat restant per completar el sou, una opció que els treballadors han refusat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona