Economia

Els Mossos carreguen contra els treballadors de Panrico en vaga

El president del comitè d'empresa denuncia que els agents antiavalots han actuat “sense contemplacions” i els han colpejat “a mans, braços i cames”

Els empleats volien bloquejar l'accés al personal administratiu, entre un 30% i un 40% dels 400 treballadors

Els treballadors de Panrico han denunciat l'actuació dels Mossos d'Esquadra aquest matí a la planta de Santa Perpètua, on els agents han carregat per intentar obrir pas als empleats administratius que volien entrar. El president del comitè d'empresa, Gines Salmerón, ha denunciat que els agents antiavalots han actuat “sense contemplacions” i els han colpejat “a mans, braços i cames”. Ha considerat “sorprenent” aquesta actuació després que els agents els haguessin dit “que el que farien seria un cordó”. “La sorpresa ha estat que no han fet un cordó sinó que han carregat”, ha declarat. Salmerón ha assegurat que els empleats es mantindran “forts” en la protesta.

Uns 200 treballadors bloquejaven des de primera hora del matí l'accés a la planta de Panrico a Santa Perpètua coincidint amb la vaga indefinida que van iniciar aquest diumenge. Els empleats volien bloquejar l'accés al personal administratiu, entre un 30% i un 40% dels 400 treballadors que hi ha a la planta vallesana, que sí que volien entrar a treballar. El president del comitè d'empresa de Panrico a Santa Perpètua, Gines Salmerón, ha explicat que agents dels Mossos els han demanat que deixessin passar aquests treballadors però els concentrats s'hi han negat i els han dit que volien informar als que volien treballar dels motius de la vaga. Segons Salmerón, els agents els han dit que farien “un cordó” i ha mostrat la seva indignació en comprovar “que no han fet un cordó sinó que han carregat”.

Quatre dotacions d'agents antiavalots, uns 30 agents, han intentat obrir pas a les portes de l'empresa però només han aconseguit fer retrocedir uns metres els treballadors. Després d'alguns moments de tensió els agents s'han retirat perquè els treballadors que volien entrar a treballar hi haurien renunciat. Els concentrats han celebrat la retirada amb crits de “el poble unit mai serà vençut” i “Panrico unit mai serà vençut”. Just després han tallat la carretera que uneix Sabadell i Santa Perpètua durant uns minuts i han fet visible la seva protesta als vehicles que circulaven per la via.

Les negociacions es posen “més àcides”

Salmerón considera que l'actuació de l'empresa i dels Mossos d'Esquadra posa les negociacions “més àcides” i s'ha preguntat on està la voluntat expressada per l'empresa per arribar a un acord a través del diàleg. “Si demanaven voluntat per negociar, la voluntat s'ha acabat en aquest moment”, ha dit. El president del comitè d'empresa ha assegurat que es mantindran “forts” en la seva exigència de cobrar tota la nòmina de setembre d'una sola vegada i no en tres terminis com es va comprometre l'empresa després de la reunió mantinguda a Madrid amb els representants sindicals.

Salmerón ha assegurat que Panrico “té diners suficients” com per abonar aquestes nòmines perquè “tenen avals de la Generalitat i de la Junta de Castella i Lleó” i ha considerat que no pagar la nòmina de setembre en un sol termini només respon “a un xantatge perquè acceptem el pla de viabilitat”. Aquest pla de viabilitat posa sobre la taula l'acomiadament de fins a 1.914 treballadors i la rebaixa salarial de fins al 40% per als que mantinguin la feina.

Planta aturada i “col·lapse” general

A la planta de Santa Perpètua hi ha uns 400 treballadors, dels qual tots han secundat la vaga excepte els administratius que representen entre un 30 i un 40% del total de la plantilla i que volien accedir a la fàbrica i per aquest motiu haurien actuat els Mossos d'Esquadra. Salmerón ha assegurat que la planta està “totalment aturada” i, al no haver pogut accedir tampoc els administratius, això pot generar el “col·lapse” de Panrico a tot l'Estat ja que ha explicat que és des de Santa Perpètua des d'on s'atén informàtica i administrativament la resta de plantes de producció. Ha concretat que a la pràctica això vol dir que no es poden agafar comandes ni distribuir-les.

Pel que fa a la producció, des de Santa Perpètua es fabriquen Donetes, Donuts, Bollycao i pa de motlle. Salmerón ha assegurat que els efectes de la vaga poden ser visibles en uns dies ja que alguns d'aquests productes podrien portar-los des d'altres punts de l'Estat, cosa que denunciaran si acaba passant, però no els Donetes que es fabriquen exclusivament a la planta vallesana. El president del comitè d'empresa ha explicat que la vaga continua i que es mantindran “forts” en les seves reclamacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona