Economia

“Només s'ha escoltat una part”

El president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, va remarcar ahir que és una “resolució no habitual”, tant per la rapidesa com perquè “només s'ha escoltat una part”, les dues famílies denunciants. Segons ell, es tracta d'una mesura “cautelaríssima”, que insta a aturar el desnonament mentre es demana informació i que “en cap cas, no legitima la puntada de peu a la porta i que es pugui ocupar un edifici buit”. També va remarcar que no es tracta d'un desnonament per no pagar la hipoteca, sinó d'un procés penal per unes actuacions que podrien ser constitutives de delicte.

D'altra banda, el secretari d'Habitatge català, Carles Sala, va mostrar-se “encantat” amb la resolució europea, ja que ells havien sol·licitat l'ajornament fa uns dies. Sala, que va dir que segons la seva informació “difícilment” el desnonament s'hagués fet ahir, va assenyalar que almenys 7 o 8 casos del bloc de Salt “objectivament són susceptibles” d'accedir als habitatges socials de la Generalitat. Va defensar que el govern té “una actuació política molt clara” demanant als bancs amb pisos buits que els facilitin per a lloguer social. També el Consell de l'Advocacia Catalana va expressar satisfacció, tot i que va lamentar que només instàncies internacionals “protegeixin els drets fonamentals de les persones”. ICV-EUiA va criticar que el fre al desnonament no hagués vingut de Catalunya. ERC i la CUP també van celebrar la notícia, igual que el PSC de Girona. De fet, els diputats David Fernàndez (CUP), Dolors Camats (ICV-EUiA) i Roger Torrent (ERC), van ser ahir al carrer Castany, així com l'exalcaldessa de Salt Iolanda Pineda (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.