Economia

MARTA AFUERA

PORTAVEU DE LA PAH-GIRONA

“Tothom hi està implicat”

“L'Ajuntament no pot seguir donant l'esquena”

“Esperem, i de veritat que ho dic amb tota la bona intenció, que s'asseguin ara, que intentin esborrar els prejudicis i parlem tantes vegades com faci falta”

Q

uedem amb la portaveu de la PAH-Girona al bloc de Salt l'endemà que el tribunal d'Estrasburg aturés el desallotjament. A l'edifici es respira calma, com si res no hagués passat el dia abans i les famílies que hi viuen tornen a fer vida normal. Són gairebé les tres de la tarda i els nens de l'edifici aprofiten els últims minuts abans d'anar a escola per jugar i anar amb bicicleta. Com esteu avui?
Intentant aterrar després d'uns quants dies de fer moltes accions per pressionar perquè tot això passés. Som conscients que sense pressió social les administracions no tenien intenció de bellugar-se perquè fins ara no han fet els passos que haurien d'haver fet. Ara ens reunirem per veure quins són els propers passos que s'han de fer. Moralment estem molt contents.
Han contactat ja les administracions amb vosaltres?
Avui es veu que Serveis Socials ha demanat que hi vagin les famílies, però hem contestat que cal programar una reunió de forma correcta, amb tota la coordinació de la PAH de Girona i les famílies, si cal, per poder debatre com pensen enfocar la situació. Perquè si pensen com ja van fer abans del desnonament, citar les famílies per espantar-les, per dir-los que havien de marxar, per donar-los solucions com ara que se'n vagin a casa de familiars..., no té cap mena de sentit. Són solucions provisionals de pressa i corrents. Creiem que s'haurien de crear protocols adequats. Si hi ha una situació d'emergència habitacional, a Salt encara és més accentuada. L'Ajuntament no pot seguir donant l'esquena, com ens sembla que sempre ha fet, i promoure que la gent marxi de Salt. Esperem, i de veritat que ho dic amb tota la bona intenció, que s'asseguin ara, que intentin esborrar els prejudicis que puguin tenir i parlem tantes vegades com faci falta. I traslladar-los la nostra voluntat que aquesta lluita serveixi per obrir moltes portes. Si realment defensen la ciutadania, l'administració local és la primera que hauria de voler que la Sareb posés pisos a disposició de lloguer social.
Qui ha de fer el pas següent?
Ens pertoca a tots. Aquí tots hi estem implicats i tots hem de moure fixa. Nosaltres hi estem disposats, com hi hem estat disposats sempre. Ara és molt important que l'administració local sàpiga què passa aquí dins. Com poden actuar i prendre decisions sense un coneixement previ de per què ho fem i com ho estem fent? Els hem convidat que vinguin dilluns a la tarda i relaxadament els explicarem com vam fer l'alliberament, com funciona la convivència i per què és tan important aquesta lluita ara aquí. No és només la situació d'unes famílies que ho estan passant molt malament, és molt més que això, perquè al darrere hi ha milers de famílies que estan en la mateixa situació.
Si a partir del 29 d'octubre Estrasburg aixeca la suspensió, us imagineu una altra acció com la de dimecres?
Seguirem defensant el bloc fent el que faci falta. El 29 hi ha d'haver el pronunciament i pot dir moltes coses. Tot el que ha passat ha visualitzat la manca de resposta de l'administració local i la Generalitat, en lloc de proclamar la defensa del que estàvem fent, que hauria estat el més legítim, que és la resposta que qualsevol persona d'aquesta societat espera del govern que la representa. La realitat és que milers de famílies ho estan passant molt malament, que és una situació insostenible i que s'ha de reaccionar perquè és un país que està pagant un deute il·legítim i enorme que no té cap mena de sentit. Estem regalant diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona