Economia

infraestructures

Reformes a Vallter 2000 per atreure més usuaris

La Generalitat hi invertirà mig milió d'euros per mirar d'arribar als 60.000 visitants anuals

L'estació de Vallter 2000, propietat de la Generalitat a través del grup FGC des de fa més d'un any, incorpora aquesta nova temporada una nova pista d'esquí nòrdic juntament amb una rebaixa de preu del forfet d'entre un 22 i un 33% en funció de la modalitat. Aquestes són algunes de les novetats que va presentar ahir a Ripoll el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que també va anunciar una partida de mig milió d'euros que es destinarà a reordenar l'espai esquiable i potenciar un programa d'activitats per a un públic familiar. L'objectiu final és aconseguir assolir els 60.000 visitants anuals (l'última temporada en va tenir 31.700), en un intent d'ampliar l'activitat de l'estació fora de l'hivern. El govern està decidit a donar un impuls a l'estació d'esquí de Vallter 2000, continuant l'aposta de reconversió de totes les estacions d'esquí de muntanya per tal d'intentar “desestacionalitzar” aquest sector al marge de si hi ha neu o no. L'objectiu final és que Vallter esdevingui un motor econòmic del Ripollès, al costat d'altres estacions de muntanya ja consolidades, com ara la Vall de Núria, o de la futura creació del parc natural de les capçaleres dels rius Ter i Freser.

Reordenació de l'espai

La remodelació anunciada ahir consisteix a crear una nova pista d'esquí nòrdic a la zona del coll de la Marrana, i a recol·locar 30 canons de neu a les pistes dels Berquins i la del puig dels Lladres, mentre que la zona del Xalet es destinarà a la pràctica de les activitats de muntanya. També es crearan nous productes i serveis, com ara una escola de natura i cursos d'iniciació d'esquí de muntanya.

Quant al forfet, s'establirà una tarifa de 25 euros per a adults –abans era de 32 euros– i de 16 euros per a infants –era de 24 euros–, alhora que Vallter també s'incorporarà als forfets de temporada que permeten esquiar a totes les estacions
de FGC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.