Economia

maresme

Premià de Mar congela l'IBI i baixa les escombraries

L'Ajuntament redueix el tipus impositiu per evitar més pressió fiscal un cop aprovada la nova revisió cadastral

La pujada més alta en les ordenances se l'endú la grua que costarà 50 euros més

L'Ajuntament de Premià de Mar va aprovar fa pocs dies les noves ordenances fiscals que regiran el 2014. Tal i com ja va anunciar el govern encapçalat per Miquel Buch (CiU) l'Impost de Béns Immobles (IBI) el principal fons d'on es nodreix econòmicament l'Ajuntament i que representa el 55% dels seus ingressos es congela. L'operació s'aconsegueix, segons especifiquen fonts municipals, gràcies a la reducció del tipus impositiu que passa de 1,1104% al 1,019%, fet que compensa la pujada dels valors cadastrals dels immobles resultants de la darrera revisió. Així la quota que els ciutadans paguen per aquest concepte es mantindrà igual que la d'aquest any. Un altre dels punts d'interès pel què fa al paquet de les ordenances és la rebaixa del rebut de la brossa, fruit del contracte amb la nova gestora i que representa una disminució d'entre el 30,88% i un 38,74% en funció del tipus d'habitatge. “Els pisos veuran reduïda la seva quota de 144,69 euros a 100 euros i les cases passaran de pagar 269,35 euros a pagar-ne 165 euros”, afirmen les mateixes fonts municipals.

Taxes a l'alça

Altres modificacions destacades, en aquest cas a l'alça, són la del trasllat de vehicles al dipòsit municipal, que passa de costar 100,69 euros a valer 151,69 euros i la taxa d'ocupació de la via pública amb taules i cadires. En aquest cas es modifica la tarifa de temporada alta “degut a la variació de l'índex d'aprofitament de les taules eventuals que no s'havia aplicat amb anterioritat”. Segons el lloc on estiguin ubicades, el preu es multiplicarà. El regidor de Serveis Econòmics i Hisenda, Miquel A. Méndez, va precisar durant el ple que un propietari amb un pis i un vehicle, si fins ara de mitjana pagava 788 euros en concepte d'IBI, taxa de la brossa i impost de vehicles, el 2014 passarà a pagar 743 euros, “el que suposa una reducció del 5,70 euros”.

El govern estrena nou gerent

Fernando Pindado, que va ser sotsdirector general de Participació Ciutadana a la Generalitat és el nou gerent de l'Ajuntament de Premià de Mar en substitució d'Alícia Romero, actual diputada al Parlament pel PSC, i que va deixar el càrrec el novembre del 2012. Pindado, segons l'alcalde Miquel Buch, és un professional especialitzat en participació ciutadana. “Un àmbit de gran importància per aquest govern”, precisa Miquel Buch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona