Economia

AGRICULTURA

Vins de la DO Empordà amb excel·lència

La Guía Peñín puntua 41 vins gironins per sobre dels 90 punts

La Guía Peñín 2014, que s'ha publicat recentment, atorga la qualificació d'excel·lents a 41 vins empordanesos que obtenen 90 punts o més de la nota de tast. Els punts assolits en aquesta nova edició “confirmen la tendència a l'alça dels darrers anys i evidencien la millora qualitativa continuada dels vins de la DO Empordà”. En la guia del 2013 un total de 38 vins van ser considerats excel·lents i el 2012 van ser 31 els vins que van aconseguir les puntuacions més altes.

Cent vint-i-un vins empordanesos més han rebut la qualificació de “molt bons” en aquesta nova edició de la guia, ja que van aconseguir entre 85 i 89 punts. Dels 31 cellers de la DO Empordà puntuats aquest any, “pràcticament tots situen un o més dels seus vins en les categories de molt bons o excel·lents”, i són els millors resultats assolits per la DO Empordà en aquesta guia. “Valorem positivament els resultats que hi ha hagut gràcies a l'esforç dut a terme en els darrers anys pels cellers empordanesos en la millora contínua de la qualitat dels seus vins”, van assegurar responsables de la denominació d'origen empordanesa.

El garnatxa de Mas Llunes, millor vi català

Un altre dels reconeixements recents a la qualitat dels vins empordanesos ha estat la concessió del Gran Vinari d'Or, Millor Vi de Catalunya a un vi dolç de l'Empordà. Es tracta del Garnatxa Empordà Solera Mas Llunes 2002, que va ser el vi més ben puntuat d'entre els 730 presentats en els premis Vinari celebrats a Vilafranca del Penedès. El Garnatxa Empordà Solera Mas Llunes 2002 també es va endur el premi Vinari d'Or en la categoria de vi dolç, ranci i de postres, i el Vinari d'Or Especial de la DO Empordà. En els mateixos guardons, set cellers més van aconseguir premis en diferents categories.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.