Casa Amella fa un obrador a Batea per a producte ecològic
Serà per a la nova empresa que ha constituït, Eco Batea, i començarà a funcionar el febrer del 2014
Casa Amella Bio Food, empresa de productes de proximitat i ecològics amb seu fiscal a Castellterçol –i, des de fa dos anys, obrador a Moià–, ha decidit constituir amb un soci familiar una nova empresa, Eco Batea SL, per a la qual es construirà una altra fàbrica a Batea (Terra Alta). L'objectiu és fer una rèplica a la demarcació de Tarragona del que es fa a l'obrador del moianès, d'uns 300 m², però centrant-se només en productes ecològics. La previsió és que la construcció de les noves instal·lacions –uns 750 m² edificables en una parcel·la de 1.700 m²– s'iniciï a finals d'aquest novembre i que el febrer o el març del 2014 comencin a sortir els primers productes amb la marca Eco Batea i Casa Amella.
“Per proximitat amb la matèria primera i capacitat, farem una part de producció allà. A Moià ens quedem amb la part fresca de cremes, llegums cuits i plats preparats ecològics, i a Batea elaborarem olives, olivades, salses i sucs, tot ecològic”, comenta Dani Amella, fundador de Casa Amella Bio Food. La posada en marxa d'Eco Batea, que suposarà una inversió d'entre 600.000 i 700.000 euros, significarà “multiplicar per tres la producció i la facturació” de l'empresa conservera, a més de crear sis llocs de treball a Batea, on Casa Amella ja té un centre productiu, bàsicament d'olives.
Un dels objectius d'aquesta nova empresa és que Casa Amella pugui començar a exportar a partir del 2015. “Si el producte ecològic que fem és bo aquí, també pot ser-ho a Dinamarca, Alemanya i França”, defensa Amella. La idea és començar a vendre a França (per proximitat) i a Alemanya (pel seu consum de productes ecològics), i no descarten anar a la fira Biofach de Nuremberg amb estand propi el 2015.
De moment, Casa Amella Bio Food ven el 100% de la producció a Catalunya, des de Portbou fins a Cambrils, sobretot a les demarcacions de Barcelona i Girona. L'any passat va facturar gairebé 900.000 euros i aquest 2013 esperen arribar als 1,2 milions (1,5 el 2014). “Fins ara hem anat creixent entre un 20% i un 25% cada any”, diu el gerent.
Tot del país
Sempre frescos
Casa Amella Bio Food comercialitza unes 150 referències, etiquetades només en català. Té un estoc mínim de producte fresc i fabrica sèries curtes (com a màxim lots de 50 caixes de 12 unitats cada una) per afavorir la rotació. Les noves cremes ecològiques, en racions individuals, tenen una caducitat d'uns 30 dies. El producte sec, uns dos anys. Al setembre, Casa Amella va vendre 4.000 bols de cremes (dels quals 1.100 eren de carbassa), 16.000 paquets de pasta i 8.700 pots de vidre d'olives.
Casa Amella fa un obrador a Batea per a producte ecològic