Economia

EMPRESA

Tamesol signa un projecte de 18 milions a Anglaterra

L'empresa d'energia renovable ha signat un acord per subministrar 144.000 panells fotovoltaics

Tamesol, l'empresa fabricant de mòduls solars fotovoltaics amb seu a Campllong, continua la seva expansió internacional i ha signat ara el seu acord més gran de subministrament de panells fotovoltaics a la localitat anglesa de Rushden, a Northamptonshire. Es tracta dels primers mòduls d'energia solar que tenen la certificació Microgeneration Certification Scheme (MCS) requerida pel Regne Unit per comercialitzar panells solars dins del programa de suport financer del govern. Per obtenir aquest segell, la firma Tamesol ha invertit un total de 120.000 euros.

L'acord es basa en el subministrament d'un total de 144.000 panells de 12 i 24 megawatts que es distribuiran en tres fases. El subministrament comença aquests dies de desembre i les entregues es divideixen en els mesos de febrer, març i abril.

En la primera fase del projecte, Tamesol subministrarà 48.000 unitats de 250 watts, que arriben a proporcionar un total de 36 megawatts, que ocuparan una superfície equivalent a 33 camps de futbol i que suposaran un trànsit de 210 contenidors que arribaran al port de la localitat de Felixstowe. L'operació generarà a la companyia uns ingressos de 18 milions d'euros. “Després de diversos anys treballant en la millora dels nostres mòduls hem aconseguit augmentar considerablement l'eficiència sense que això repercuteixi en els costos”, va explicar Patxi Otamendi, CEO de Tamesol, que assegura que aposten fort pel 2014 “invertint molts recursos”.

D'altra banda, l'empresa va iniciar el novembre passat una nova etapa com a proveïdora de panells solars a Alemanya. És per això que el 2014 preveu augmentar els seus ingressos també en 18 milions d'euros subministrant a aquest país plaques fotovoltaiques. La firma preveu subministrar prop del 85% de la seva capacitat total de producció, situada en 150 megawatts anuals.

L'empresa ha confirmat la seva assistència a la fira del sector intersolar de Munic el juny del 2014 i a l'edició a San Francisco del mes de juliol.

L'empresa gironina Tamesol té una àmplia experiència en el sector, amb més de 400.000 mòduls fotovoltaics produint energia i un estalvi anual de més de 800.000 tones de CO2.

LA FRASE

Estem en el nostre millor moment, tancant projectes importants. Apostem fort pel 2014
Patxi Otamendi
CEO de l'empresa d'ENERGIA RENOVABLE Tamesol

LA XIFRA

120.000
euros
és el que ha invertit Tamesol per aconseguir la certificació que requereix el Regne Unit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia