Economia

hisenda municipal

Anglès redueix trenta punts el deute municipal

Passa del 214% al 186% en dos anys i mig

L'equip de govern presumeix de les mesures d'austeritat implantades

El deute de l'Ajuntament d'Anglès s'ha reduït trenta punts en dos anys, gràcies al pla de sanejament aplicat, segons van informar des del consistori.

“L'Ajuntament d'Anglès, fa els deures establerts i marcats des de Madrid d'un deute heretat superior al 214 % s' ha passat en dos anys i mig a 186% reduint-lo així 30 punts”, va assegurar l'alcalde, Pere Espinet.

El govern local va destacar la “llarga contenció en les despeses i les diferents retallades” efectuades com a motiu per haver “aconseguit que els proveïdors vagin cobrant regularment i a un temps raonable, i fer el dia a dia dins les possibilitats del moment”. Com a exemple, es va assegurar que la totalitat dels treballadors municipals tenen garantit el cobrament de la nòmina i la paga extra de Nadal –tot plegat suma més de 101.000 euros.

Inversions, en deu anys

El batlle es va mostrar esperançat: “Si continuem en aquesta línia, d'aquí a uns vuit o deu anys podrem tornar a fer inversions.” Espinet va assegurar que es podia “anar tirant endavant” gràcies a “l'esforç i la bona voluntat del personal municipal i dels regidors, que en tot moment han entès la difícil situació que patia l'Ajuntament”.

En aquest sentit, les baixes que hi ha hagut en la plantilla municipal s'han cobert amb un repartiment de la feina entre tots els treballadors i fins i tot entre els regidors.

Pel que fa a les despeses, segons va relatar l'alcalde, “des del primer moment s'ha controlat a fons totes les que calia fer, s'han retallat serveis i s'ha posat especial cura a evitar despeses no necessàries i a voltes sumptuoses”. Un exemple és “l'especial control” que s'ha posat en l'organització de les festes. Pel que fa a les Gales d'Anglès, enguany s'hi han guanyat 4.230 euros, mentre que en la legislatura passada cada any es perdien “inexorablement entre 70.000 i 100.000 euros”, segons va explicar Espinet.

Diners per a fluorescents

L'equip de govern també va remarcar la dràstica retallada en la partida per fluorescents. Segons l'equip de govern actual, en el mandat passat s'havien gastat 20.000 euros en fluorescents en tres anys. Ara, en dos anys i mig, només se n'han gastat 387. Pel que fa a la partida de ferreteria, s'ha passat dels 63.528 euros gastats en l'anterior mandat als 1.876 euros de l'actual.

LA FRASE

Si continuem en aquesta línia, d' aquí a uns vuit o deu anys podrem tornar a fer inversions
Pere Espinet
Alcalde d'Anglès

LA XIFRA

30
punts
s'ha reduït el deute municipal d'Anglès, que ha passat del 214% al 186%, en dos anys i mig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia