Economia

Una desena de casos, a Banyoles

Algunes de les estructures han provocat queixes de veïns

A l'Ajuntament de Banyoles li consten una desena de promocions d'habitatges –a part d'unes poques cases unifamiliars– que es troben aturades. En total, en aquests immobles inacabats hi ha uns 180 pisos, segons les mateixes fonts. No consta que s'hagin presentat denúncies formals, però sí que de tant en tant els veïns es queixen, preocupats per la seguretat o la brutícia.

A causa de la seva situació, probablement l'edifici aturat més conegut és el que hi ha al passeig de la Draga, a la Vila Olímpica. Es tracta d'una construcció de planta i tres pisos d'altura que segueix la línia estètica d'altres blocs situats al mateix carrer. Arran de l'avís d'uns veïns, l'Ajuntament en farà tapar les obertures perquè s'hi ha detectat la presència de molts coloms, que embruten la zona

.

Precisament al costat d'aquest edifici es troba el solar on està anunciada la construcció d'un hotel –que s'ha anat ajornant– i que de moment s'està fent servir d'aparcament. L'Ajuntament –segons han informat fonts de la casa de la vila– fa inspeccions en les obres parades i també en els solars buits, per mirar que no generin molèsties a l'entorn.

Darrerament s'han reiniciat les obres d'una altra promoció important que havia estat molt temps aturada, la del davant del Club Natació Banyoles. Els veïns s'havien adreçat a l'Ajuntament, preocupats per la grua que hi havien deixat. De comú acord es va decidir no emprendre cap acció perquè la constructora va anunciar que al cap de poc reprendria els treballs, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Miquel Vilanova.

Acabats però buits

Sobre els pisos acabats però que estan buits, no hi ha xifres oficials. En qualsevol cas, es parla de “centenars”. El tema ha aparegut durant els debats sobre la reforma urbanística de Sota Monestir i la redacció del nou pla general, ja que alguns sectors de la ciutat qüestionen la conveniència de preveure la construcció de més habitatges a mitjà termini si n'hi ha tants de buits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia