Empreses

Especialistes a aromatitzar pastissos

Ricart ven licors als pastissers i explorarà el mercat internacional a partir del 2015

L'alcohol potencia aromes i gustos i a més conserva. Venem el licor com a aroma

Aprofitant la seva presència com a patrocinadora a la Copa del Món de Pastisseria de Lió el 2015, l'empresa Ricart preveu explorar el mercat europeu per exportar els licors per a pastisseria que ven arreu de l'Estat des del 1996. “Volem fer-ho tranquil·lament i començarem a explorar el mercat internacional. Tot apunta cap a països europeus com França, Bèlgica o Alemanya, amb una tradició pastissera en què s'utilitza el licor”, apunta Artur Ricart, gerent de la companyia amb seu a Esparreguera. I és que Ricart s'ha especialitzat en la venda de licors i aromes a pastissers i industrials des que el 1996 va decidir especialitzar-se en aquest producte i deixar de banda la venda directa d'alcohol a particulars.

Ricart va néixer com a empresa el 1927, quan l'avi de l'actual director va obrir un establiment de venda d'alcohol al carrer Creu Coberta, a Barcelona. També fabricaven licors en una destil·leria propera. “Però a mitjan dels 90 vam veure que la venda d'alcohol directa necessita al darrere una gran marca o bé ser un producte barat i de mala qualitat. Els pastissers ens compraven i vam decidir reconvertir-nos”, explica Ricart. Aquesta reconversió els ha portat a ser l'únic fabricant arreu de l'Estat que fa en exclusiva licors adreçats a la pastisseria, segons el gerent. L'empresa elabora uns 50 licors, tot i que el 80% de les vendes es concentren en l'anís, el brandi, el rom, el licor de taronja i l'agua de flor de taronger. A la fàbrica d'Esparreguera es barregen les matèries primeres amb essències i maceracions “amb una fórmula secreta”, segons el director. Ricart té una selecció premium, amb més concentració alcohòlica –60 graus– i més sabor, constituïda per amaretto, kirsch, brandi, taronja i rom. També té aromes més tècniques com el licor de mantega i canyella. “L'alcohol potencia les aromes i els gustos i conserva. Venem els licors com a aromes en exclusiva per als professionals”, aclareix Ricart. La selecció especial es presenta sota la marca Degré, però Ricart treballa també amb els noms José Llopart i Delité, adreçada als distribuïdors que venen per a marques blanques.

El fet de ser una empresa petita –hi treballen cinc persones i l'any passat va facturar 700.000 euros– permet a Ricart oferir flexibilitat i productes específics a petició dels clients. Del seu laboratori ha sorgit per exemple un brandi aromatitzat amb mandarina. L'empresa està explorant aromes de moda com el yuzu, un cítric d'origen japonès, i ofereix més ginebra arran de l'auge del gintònic. “Treballem a mida per als clients que ho demanen i en tres setmanes els podem oferir un nou producte a mida”, assenyala Ricart. La seva clientela està formada en un 70% per pastissers i en un 30% per empreses, com Nestlé i Menorquina. La venda la fan a través de distribuïdors i la clientela està repartida per tot l'Estat. “Catalunya té una pastisseria més avançada i experimenta més amb els licors, mentre que a Andalusia agrada sobretot l'anís i a Galícia, el brandi”, explica el director. El que distingeix els licors Ricart és la seva presentació en un envàs bag-in-box de cinc litres –més petit en la gamma premium–, que facilita que el producte quedi preservat de la llum en un envàs que defuig el vidre i es pugui extreure còmodament gràcies a l'aixeta que du incorporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell