Economia

Llet Nostra compleix deu anys i lidera el sector del bric català

Les quatre cooperatives gironines i les dues lleidatanes que constitueixen el grup tanquen el 2013 amb un creixement de les vendes de l'1,2%

L'empresa aposta per una diversificació dels productes i l'entrada a França de cara al futur

Llet Nostra, la llet de cooperatives catalanes, ha celebrat el seu desè aniversari consolidant-se, durant el 2013, com a marca de llet bàsica líder en el mercat català. Amb un creixement de l'1,2% respecte al 2012 i una facturació de 22,9 milions d'euros, agrupa quatre cooperatives gironines i dues de lleidatanes: Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Agropecuària de Vallfogona del Ripollès, Grup Lleter de Banyoles, Cadí i Lletera de Mollerussa i Comarca. Aquestes cooperatives representen el 30% dels ramaders catalans i el 25% de la llet que es produeix al país.

Durant l'any passat, Llet Nostra va envasar 31,6 milions de litres de llet, un 24% dels quals provenen de les granges gironines. De les 215 explotacions catalanes de mida petita i mitjana d'estructura familiar que formen Llet Nostra, el 26% són de les comarques gironines. En total, és el “mitjà de vida” de més de 200 famílies del sector ramader català, va explicar Joan Pijoan, president de Lleters de Catalunya, Llet Nostra, cooperativa de segon grau accionista i proveïdora de la llet a Llet Nostra Alimentària.

Segons el president de Llet Nostra, Xavier Tubert, s'ha mantingut la línia de creixement gràcies al fet d'haver estat fidels a l'essència original del projecte: donar sortida a la llet dels ramaders catalans. “La valoració com a marca i també la capacitat d'equilibri entre un projecte social i el de la marca”, va afirmar Tubert ahir a Girona en la roda de premsa de valoració d'aquests deu anys, en què va destacar que des dels seus inicis fins avui s'ha multiplicat per nou el volum de llet comercialitzada.

Nous productes

L'any 2011 Llet Nostra va decidir entrar al mercat del fred i des de llavors ha elaborat una àmplia varietat de iogurts i postres làctiques. Aquests nous segments de negoci –que s'han externalitzat amb la supervisió de l'empresa– són la raó per la qual Llet Nostra aposta de cara al futur per donar sortida a l'excedent de llet de què disposa, tenint en compte que actualment només la meitat de la llet produïda s'envasa. “Estem desenvolupant nous productes”, va dir Tubert, que, en aquest cas, va insistir que es vol que “cobreixin el mateix perfil de nutrició” que busca l'empresa, “un bon producte”. Un altre dels objectius de futur és l'obertura de mercat cap a França, especialment l'àrea d'influència catalana. Les dificultats per entrar al mercat francès, en què el sector de l'alimentació és estratègic, són un dels punts que Llet Nostra plantejarà a les administracions. Ara, el seu mercat se centra en Catalunya, les Illes Balears i Andorra.

Llet Nostra va néixer el juny de l'any 2003 amb l'objectiu d'aglutinar les explotacions ramaderes catalanes, donar sortida a la seva llet i garantir-ne la supervivència.

LA XIFRA

23
milions
d'euros va facturar Llet Nostra durant l'any passat, un 1,2% més que el 2012.

LA FRASE

Els nostres puntals estratègics són tenir un molt bon producte al mercat i el fet que s'hagi entès el projecte
Xavier Tubert
president de llet nostra

LA DATA

06.2003
Neix Llet Nostra,
amb l'objectiu de donar sortida a la llet dels ramaders de 215 explotacions catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona
economia

La verema a tot Catalunya caurà un 40% per la sequera, segons Unió de Pagesos

Vilafranca del Penedès
tecnologia

El TJUE confirma dues sancions milionàries a Apple i Google

barcelona
economia

FirAnoia omplirà el centre d’Igualada del 20 al 22 de setembre

Igualada
economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Tortosa
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona