Economia

empresa

Les plantes gironines de Torraspapel presenten al·legacions a la reforma

L'empresa i les plantes que té al territori –la de Sant Joan les Fonts i la de Sarrià de Ter– rebutgen la proposta del govern espanyol

Cadascuna de les plantes que Torraspapel té a la demarcació, a Sarrià de Ter i a Sant Joan les Fonts, juntament amb la mateixa empresa, han presentat per separat al·legacions a la reforma elèctrica que prepara el govern espanyol i que, segons ja va denunciar la paperera, pot provocar el tancament de plantes a l'Estat.

Segons han confirmat fonts de l'empresa, a les plantes de la demarcació hi treballen un total de 408 persones. A més, van destacar que existeix un estudi sectorial segons el qual per cada lloc de treball directe en aquest sector n'hi ha cinc d'indirectes.

A més de l'empresa Torraspapel i cadascuna de les sis plantes de què disposa arreu de l'Estat, també han presentat al·legacions a la proposta del govern la resta d'empreses del sector i l'Associació Espanyola de Cogeneració (Acogen).

Torraspapel va emetre a principis de setmana un comunicat en què amenaçava de tancar plantes a l'Estat i invertir a fora com a conseqüència dels efectes de la reforma elèctrica, que encareix notablement els costos energètics.

La companyia, amb seu a Barcelona, lamentava que el govern espanyol hagi presentat una proposta d'ordre ministerial que afecta negativament la retribució de les plantes de cogeneració, unes instal·lacions en les quals la companyia va invertir 51 milions amb la finalitat de reduir la factura energètica.

LA XIFRA

408
persones
treballen a Torraspapel a les comarques gironines, repartides a les plantes de Sant Joan i Sarrià de Ter.

LA FRASE

Les noves mesures portaran el tancament de més plantes de cogeneració
Comunicat de Torraspapel

Trenta milions d'inversió a Sant Joan

A la fàbrica de Sant Joan les Fonts, la companyia va invertir fa tres anys més de trenta milions d'euros a la planta de cogeneració que havien de representar uns estalvis de més del 10%, segons Torraspapel. El nou marc regulador que preveu el govern, segons afegeix l'empresa en el mateix comunicat, farà limitar la capacitat exportadora, que avui arriba al 80%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.