Economia

AGRICULTURA

Nova granja per incrementar la producció del sector lleter

La Generalitat i la Diputació de Girona van signar un conveni que permetrà que l'explotació sigui una realitat d'aquí a dos anys

El pressupost és d'un milió d'euros i ocuparà 72 hectàrees

La Generalitat i la Diputació de Girona van signar ahir un conveni per a la gestió d'una nova granja experimental de vaques que té per objectiu donar impuls a la recerca i la innovació en el sector vaquí lleter. La nova granja començarà a construir-se en els pròxims dies i serà una realitat en el termini de dos anys. S'aixecarà a la finca Camps i Armet, que ocupa 72 hectàrees i substituirà la que fins ara gestionava Semega (l'organisme autònom de la Diputació de Girona), construïda als anys setanta. Les obres tindran un cost d'un milió d'euros, dels quals la Generalitat aportarà un 50% a través del fons europeu Feder. La resta seran a càrrec de la Diputació de Girona i d'empreses privades del sector. De moment, ja s'ha lligat una aportació de 180.000 euros de Llet Nostra, i segons va anunciar ahir el president de la Diputació, Joan Giraut, en breu es donarà a conèixer una altra firma que també s'implicarà econòmicament en el projecte.

Les obres de la nova granja, que tindrà unes 120 vaques –aproximadament les mateixes que tenia fins ara–, permetran “posar al dia” tota la tecnologia de l'explotació, com va destacar ahir el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. L'objectiu és clar: transformar la granja en un trampolí per al sector vaquí de llet català perquè pugui incrementar la productivitat. Catalunya, segons va assegurar Pelegrí, és deficitària en producció de llet, i n'ha d'importar per poder cobrir la demanda. “Ara, però, allò que volem aconseguir és que el país sigui autònom en un producte tan bàsic com és la llet”, va explicar el conseller. És per això que en allò que es treballarà serà a definir un model de granja que serveixi d'exemple per a tot el sector. Investigant no només la nutrició dels animals, sinó també la gestió de les seves de dejeccions o els controls veterinaris. El conseller va dir que el que es vol és aconseguir una granja model per orientar el sector.

Per la seva banda, el president de la Diputació va ressaltar la importància que té que una granja experimental com aquesta se situï a les comarques gironines. Va explicar que al territori hi ha el 33% de les explotacions de Catalunya –278– i que, per tant, és la demarcació que produeix més llet del país –un 37% de la producció–. La granja donarà servei a productors i també a empreses.

LES FRASES

Volem aconseguir que el país sigui autònom en un producte tan bàsic com és la llet
Josep Maria Pelegrí
CONSELLER D'AGRICULTURA

LA XIFRA

33
per cent
de les explotacions que hi ha a tot Catalunya estan situades a la demarcació de Girona.
Donem resposta a una necessitat real del sector lleter i a una demanda històrica dels productors catalans
Joan Giraut
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona
economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

Barcelona

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats
Informació especial

Ensopegar amb la mateixa pedra

Advocada del despatx Lleal Tulsà Assessors
Unió Europea

L’economia europea creix una dècima per sota del previst

tecnologia

El cap de Telegram diu que l’acusen de “delictes comesos per tercers”

barcelona