AGRICULTURA
Els fesols de Santa Pau, a un pas de la DOP
Els fesols de Santa Pau estan a punt de ser denominació d'origen protegida (DOP). El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, va dictar ahir una resolució favorable per procedir a inscriure'ls en el registre comunitari de les denominacions d'origen. Ara l'expedient es traslladarà al Ministeri d'Agricultura i aquest ho trametrà a la Comissió Europea d'acord amb els procediments habituals.
Pelegrí va remarcar “el suport del govern a les iniciatives del sector orientades a valorar la qualitat i l'excel·lència, la traçabilitat i la proximitat dels productes alimentaris que es produeixen a Catalunya i que destaquen per les seves característiques especials i pel fet d'estar directament vinculats al territori”. Va dir també que “el consumidor no sempre coneix el significat d'aquests distintius i dels productes emparats per una DOP o una IGP”, i que per tant “cal fer un esforç perquè aquests distintius i productes siguin coneguts i valorats pel consumidor”.
Les DOP i les IGP són gestionades pels consells reguladors, que tenen com a finalitat la defensa i la promoció d'aquests distintius.