Economia

Pineda de Mar pagarà els empresaris que contractin desocupats del municipi

Destina 50.000 euros anuals a incentius que inclouen bonificacions en els impostos

Els autònoms que es donin d'alta cobraran 700 euros directament

En un moment en què les competències dels ajuntaments es troben sota l'espasa de Dàmocles ien què les administracions locals reben les conseqüències d'una crisi que sembla eterna per totes bandes, Pineda de Mar (Maresme) ha decidit impulsar un pla amb 50.000 euros de pressupost per intentar retallar les seves xifres d'atur del 23,5%, la més alta de la comarca. La mesura la va anunciar fa pocs dies el govern municipal i beneficien a dos grans col·lectius econòmics: les empreses i els treballadors autònoms. En el primer dels casos, el consistori pagarà 700 euros a les empreses per cada treballador en atur del municipi que sigui contractat per un mínim de sis mesos.

A més, aquestes empreses es podran beneficiar d'una rebaixa del 50% de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) si fan augmentar la seva plantilla de treballadors indefinits. Els negocis de nova creació també es beneficiaran de la rebaixa en els impostos municipals i veuran reduït l'IAE al 50% durant els cinc primers anys de la seva activitat.

Els treballadors autònoms de Pineda de Mar que es donin d'alta durant el 2014 també rebran un incentiu de 700 euros que els ajudarà a començar el projecte econòmic i que equival a les tres primeres quotes de la Seguretat Social. L'alcalde de Pineda de Mar i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor (PSC) es mostra satisfet amb una iniciativa com aquesta “que neix amb el mateix esperit de lluitar contra la xacra de l'atur i que s'afegeix als altres mecanismes que fa temps que funcionen”. Amor reconeix que aquest instrument de promoció econòmica topa amb la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL), impulsada per l'Estat, que treu aquesta i moltes altres, competències als ajuntaments, però assegura que el pot posar en marxa perquè els diners que es destinen van ser recollits en el pressupost del 2014 aprovat pel ple l'octubre de l'any passat “abans que entrés en vigor la nova normativa”.

Ajuts al trasllat

Tot i això, i amb la voluntat que aquest programa continuï durant el 2015, l'alcalde defensa la necessitat “d'actuar directament contra el problema i fer-ho des de l'administració més propera com és el consistori”. Per Amor, “el ciutadà no entendria que el govern de l'Estat prohibís a un Ajuntament ajudar econòmicament les persones desocupades” i alhora reclama el suport i l'empara de la Generalitat en cas que des de Madrid hi hagi ordres en aquest sentit.

El programa d'ajuts directes per incentivar les empreses i els autònoms que creïn llocs de treball en el municipi també inclou ajudes de 1.500 euros a aquells establiments i empreses que es traslladin al polígon industrial Mas Roger o als principals eixos comercials de Pineda, com són els carrers del centre de la població i del barri del Poblenou, el més gran del municipi.

LA XIFRA

23,5
és el percentatge
d'atur que té Pineda de Mar, el més alt de la comarca del Maresme, segons les darreres dades.
700
euros
és el que l'Ajuntament pagarà a nous autònoms i a empreses que contractin desocupats per 6 mesos o més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona