Economia

AGRICULTURA

Campllong preveu més de 30.000 visitants a la fira

Se celebrarà el 26 i el 27 d'abril i és un referent del sector agrícola i ramader

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong se celebrarà el 26 i el 27 d'abril i espera superar els 30.000 visitants de les darreres edicions. La 32a edició de la fira ocupa enguany més de 40.000 metres quadrats, dels quals 3.100 són coberts.

La fira es consolida com a referent comercial en el sector agrícola industrial i comercial. Enguany, el nombre d'expositors es manté en xifres de les edicions passades. Així doncs, l'envelat comercial de 600 metres de superfície tindrà una trentena d'expositors de diferents sectors: alimentació, serveis, industrial i tecnologia, entre d'altres. L'espai comercial exterior, amb més de 40 expositors, acollirà bàsicament la maquinària agrícola i industrial, nova i d'ocasió, vehicles i utillatges industrials i serveis que oferiran totes les novetats del sector.

La inauguració de la fira serà dissabte i és previst que sigui a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Al llarg de tota la fira, es faran més d'una vintena d'exposicions i una trentena d'activitats, entre les quals destaca el ja tradicional concurs morfològic de vaques de raça frisona en què participaran una quinzena de granges i uns setanta caps de bestiar. El concurs, segons va explicar ahir l'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, és “dels pocs concursos que se celebren a Catalunya” i reclamen un any més “poder celebrar a Campllong el concurs català de vaques de raça frisona que normalment se celebra a Vic o a la Seu d'Urgell”. “Ho hem demanat repetidament i ho tornarem a demanar perquè tenim la infraestructura necessària i experiència sobrada per poder-lo celebrar”, va dir Freixa.

En el decurs de la fira, enguany també se celebraran unes jornades agrícoles. Es parlarà de la PAC i de les bones pràctiques a les explotacions de llet sobre les aflatoxines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.