Economia

POLÍTICA

Sant Hilari dóna el tret de sortida a l'Any Moragues

L'acte d'ahir va ser presidit pel conseller Homs, que va destacar que el general és un model d'admiració i inspiració per la seva capacitat de lluita

Sant Hilari va encetar ahir l'Any Moragues, un any que, segons l'alcalde, Albert Santaugini, té l'objectiu de reforçar el “nostre patriotisme” i que ha de servir per “combatre” la situació actual, que és molt complicada i que amb la “invocació de l'esperit del general crec que podrem guanyar totes les guerres que se'ns presentin”. L'any Moragues serà un any ple d'actes. “Avui –ahir per al lector– és el tret de sortida i més endavant s'hi afegiran exposicions, cicles de conferències i una ruta que hem demanat a la presència del president Mas”, va assegurar Santaugini.

L'acte d'inauguració de l'Any Moragues va ser presidit ahir pel conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, i s'havia de celebrar a la plaça Moragues, a davant del monument que l'artista Domènec Fita va fer per homenatjar el general, però a causa del mal temps que va fer ahir al matí, es va acabar celebrant al costat de l'Oficina de Turisme. Santaugini va remarcar que Josep Moragues havia nascut a Sant Hilari i que ha passat a la història com un dels més importants defensors de la causa catalana durant la guerra de Successió. “És important donar més a conèixer totes aquelles persones que van donar la vida per la llibertat de Catalunya, va recordar.

El conseller Francesc Homs va destacar que el general és un model d'admiració i inspiració per la seva gran capacitat de lluita i voluntat de llibertat. “Crec que el testimoni de l'Any Moragues ens ha de servir per trobar un testimoni d'inspiració d'allò que és actuar amb dignitat, de defensar els nostres interessos col·lectius i nacionals que són tant legítims de defensar com els de qualsevol altra nació i que mereixen l'absoluta i plena llibertat”, va dir.

D'altra banda, Domènec Fita va assegurar que l'Any Moragues és un homenatge a la gent que ha lluitat i que ha desitjat que Catalunya tingui el que vol.

LA FRASE

Amb la invocació de l'esperit del general podrem guanyar totes les guerres que se'ns presentin
Albert Santaugini
ALCALDE DE SANT HILARI SACALM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia