La calor fa avançar la verema a la Terra Alta, on es preveu una collita excel·lent

La DO Terra Alta va anunciar ahir que la verema a la comarca s'ha avançat uns 10 dies, condicionada per l'última onada de calor, i que ja s'han començat a recollir les varietats més primerenques de raïm. Així, quatre cellers ja han comunicat al consell regulador l'inici de la verema, que es podria generalitzar els primers dies de setembre. L'estiu més càlid dels últims cinc anys a la Terra Alta, sumat a la sortida d'un hivern plujós i fred, i d'una primavera també generosa en precipitacions, són els factors que han fet avançar la verema. Segons el consell regulador, hi haurà un increment de la producció d'entre el 10 i el 15%, respecte a la producció mitjana dels últims dos anys. «Però les prop de 200 hectàrees de vinyes arrencades la campanya passada amortiran aquest increment parcialment», van assenyalar. Així, s'espera assolir els 39 milions de quilos de raïm, una xifra que suposaria un increment del 6,7% respecte a la mitjana dels últims 10 anys. Però la producció tornarà a quedar lluny de la collita del 2004, fins avui la més generosa de la dècada. A banda d'això, hi ha unanimitat a afirmar que la collita d'enguany a la Terra Alta serà d'una qualitat «excel·lent», tenint en compte l'estat fitosanitari del raïm.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.