La Segona Nit dels Vins de Torroja posa èmfasi en la tipicitat dels vins locals
Torroja del Priorat va celebrar dissabte la Segona Nit dels Vins Locals, una trobada que aquest any encara ha posat més èmfasi en les especificitats dels vins locals i concretament dels que es produeixen en aquest municipi. En aquest sentit, l'aposta de l'Ajuntament de Torroja segueix la filosofia impulsada pel consell regulador de la denominació d'origen qualificada (DOQ) Priorat, amb el seu projecte Vins de Vila, que permet que els productors puguin indicar en l'etiquetatge del vi la vila de procedència del seu raïm. Aquest projecte es va posar en marxa a partir d'uns estudis científics que va dur a terme la Universitat Rovira i Virgili, que establia certes especificitats concretes del vi segons el poble de procedència del raïm. És per això que la trobada que es va fer dissabte va començar amb una conferència del professor d'enologia de la URV i director del panell de tast de la DOQ Priorat Joan Miquel Canals, en la qual es van poder conèixer amb més detall les implicacions d'aquesta nova proposta de territorialització de la DOQ Priorat. La festa va continuar amb un tast professional, en què enòlegs, restauradors i vinaters, entre d'altres, van valorar els vins de Torroja basant-se en les seues característiques més específiques. L'acte més popular, però, va ser el de la nit, durant el qual es va fer un concurs de tastadors obert a tot el públic i en el qual els participants, que també van tastar els vins del municipi, van aspirar a tres premis.