Economia

Masias Recycling treu nova patent a la fira de Munic

L'empresa de Sant Joan les Fonts presenta Waste to Cash, un model que ja aplica en una planta a Portugal i on minimitza el volum del residu tractat que arriba a l'abocador en menys del 4%

L'empresa de Sant Joan les Fonts Masias Recycling ha presentat en la fira IFAT (Munic) una nova patent que suposa un punt d'inflexió en l'àmbit del disseny i la projecció de plantes de tractament de residus. La patent i el model Waste to Cash ja s'està aplicant en una planta que té en funcionament la companyia a Portugal i s'ha aconseguit minimitzar el volum del residu tractat que arriba a l'abocador en menys del 4% de les escombraries.

Així, l'empresa garrotxina es planteja amb la patent aconseguir una alta rendibilitat en les plantes de tractament de residus de tot el món, atenent les especificitats pròpies del residu que genera cada país i l'entorn en el qual se situen. Això és el que ha investigat durant mesos el departament d'R+D de la companyia i que ha presentat en exclusiva aquesta setmana en la fira internacional més important del sector tecnològic i mediambiental. Masias Recycling ha decidit apostar per aquest esdeveniment en què es reuneixen la majoria de les empreses més importants i s'ha ubicat en un estand de més de cent metres quadrats. “La metodologia Waste to Cash és molt més que una solució tecnològica a la gestió de residus, ja que, a més d'analitzar tots els aspectes relatius al material tractat, també se centra en l'entorn microeconòmic i macroeconòmic del client, sector i país, i analitza des dels costos derivats de l'explotació de la planta fins a les possibilitats de finançament, la reenginyeria i la reinversió en funció de l'horitzó temporal de cada projecte”, afirma Jordi Sala, director general de Masias Recycling.

Masias Recycling és una multinacional especialitzada en la fabricació d'equips i plantes per al tractament de residus. La companyia va tancar el 2013 amb un volum de negoci de 33,8 milions d'euros. És líder en enginyeria, fabricació i subministraments clau en plantes integrals de tractament de residus, béns d'equip individuals i altres serveis com ara manteniment.

LA XIFRA

33,8
milions
d'euros va facturar l'any 2013 la companyia de Sant Joan les Fonts, on té la seu central.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia