Economia

Biodrissa posa a la venda sucs naturals de fruita i verdura

Són al gust del consumidor i amb un envàs de vidre retornable

També fan terrines de verdura per emportar

Biodrissa, la marca de productes d'horta ecològica de la Fundació Drissa, que té la seu a Campllong, ha tret al mercat el suc natural ecològic de fruita, verdura o de barreja de fruita i verdura, fet al moment i al gust del consumidor i amb envàs de vidre retornable. La nova línia de negoci se suma al llançament de terrines de verdures per emportar acabades de collir i preparades per coure “per alleugerar el dia dels nostres clients”, segons assegura el responsable del projecte Biodrissa, Felipe Cano. Cada terrina incorpora una recepta i detalla el valor nutricional de la ració.” “L'essència dels nous productes és facilitar la compra i la preparació de productes saludables, estalviant temps i maldecaps al client”, segons Cano, que destaca que la previsió de la direcció és que la venda de les dues gamma de productes nous suposi a finals d'any entre el 50 i el 60% de la facturació. L'objectiu final és incrementar la plantilla de treballadors del negoci d'horta de la fundació amb tres persones més.

Els productes d'horta ecològica de la Fundació Drissa es comercialitzen amb la marca Biodrissa i es cultiven a la finca propietat de l'entitat, ubicada a Campllong. El 75% de la collita es ven a la parada que l'entitat té al mercat del Lleó des de l'any 2012. L'entitat també ven els seus productes en botigues especialitzades i exporta producte d'horta al sud de l'Estat francès.

Els terrenys de la Fundació Drissa abasten una extensió d'11 hectàrees, 8 de les quals es dediquen a l'explotació agrària i la resta són bosc. Actualment, el projecte d'horta té una plantilla de 12 persones, la majoria de les quals pateix un trastorn mental. Amb aquestes dades, Drissa esdevé un dels productors ecològics “més grans de les comarques gironines” i el seu objectiu és seguir creixent per mantenir i incrementar els llocs de treball de persones amb malalties mentals.

La Fundació Privada Drissa va néixer de la mà de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), empresa pública de la Generalitat que gestiona la xarxa de salut mental i addiccions de les comarques gironines, per donar resposta a la manca de possibilitats laborals de les persones amb malalties mentals. Drissa va tancar l'any 2013 amb una plantilla de 89 treballadors, dels quals 62 són persones amb malalties mentals. La facturació el 2013 va ser de 847.111 euros.

A banda del projecte d'horta, la fundació ofereix, a través del centre especial de treball, els serveis de jardineria, forestal, pintura i neteja.

LA XIFA

60%
de la facturació
és la previsió que fa Biodrissa de les noves línies de negoci que ha engegat fa poques setmanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona
economia

La verema a tot Catalunya caurà un 40% per la sequera, segons Unió de Pagesos

Vilafranca del Penedès
tecnologia

El TJUE confirma dues sancions milionàries a Apple i Google

barcelona
economia

FirAnoia omplirà el centre d’Igualada del 20 al 22 de setembre

Igualada
economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Tortosa
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona