Economia

Biodrissa posa a la venda sucs naturals de fruita i verdura

Són al gust del consumidor i amb un envàs de vidre retornable

També fan terrines de verdura per emportar

Biodrissa, la marca de productes d'horta ecològica de la Fundació Drissa, que té la seu a Campllong, ha tret al mercat el suc natural ecològic de fruita, verdura o de barreja de fruita i verdura, fet al moment i al gust del consumidor i amb envàs de vidre retornable. La nova línia de negoci se suma al llançament de terrines de verdures per emportar acabades de collir i preparades per coure “per alleugerar el dia dels nostres clients”, segons assegura el responsable del projecte Biodrissa, Felipe Cano. Cada terrina incorpora una recepta i detalla el valor nutricional de la ració.” “L'essència dels nous productes és facilitar la compra i la preparació de productes saludables, estalviant temps i maldecaps al client”, segons Cano, que destaca que la previsió de la direcció és que la venda de les dues gamma de productes nous suposi a finals d'any entre el 50 i el 60% de la facturació. L'objectiu final és incrementar la plantilla de treballadors del negoci d'horta de la fundació amb tres persones més.

Els productes d'horta ecològica de la Fundació Drissa es comercialitzen amb la marca Biodrissa i es cultiven a la finca propietat de l'entitat, ubicada a Campllong. El 75% de la collita es ven a la parada que l'entitat té al mercat del Lleó des de l'any 2012. L'entitat també ven els seus productes en botigues especialitzades i exporta producte d'horta al sud de l'Estat francès.

Els terrenys de la Fundació Drissa abasten una extensió d'11 hectàrees, 8 de les quals es dediquen a l'explotació agrària i la resta són bosc. Actualment, el projecte d'horta té una plantilla de 12 persones, la majoria de les quals pateix un trastorn mental. Amb aquestes dades, Drissa esdevé un dels productors ecològics “més grans de les comarques gironines” i el seu objectiu és seguir creixent per mantenir i incrementar els llocs de treball de persones amb malalties mentals.

La Fundació Privada Drissa va néixer de la mà de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), empresa pública de la Generalitat que gestiona la xarxa de salut mental i addiccions de les comarques gironines, per donar resposta a la manca de possibilitats laborals de les persones amb malalties mentals. Drissa va tancar l'any 2013 amb una plantilla de 89 treballadors, dels quals 62 són persones amb malalties mentals. La facturació el 2013 va ser de 847.111 euros.

A banda del projecte d'horta, la fundació ofereix, a través del centre especial de treball, els serveis de jardineria, forestal, pintura i neteja.

LA XIFA

60%
de la facturació
és la previsió que fa Biodrissa de les noves línies de negoci que ha engegat fa poques setmanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona